GündemSpor

BALIKESİRLİ GENÇLER GURURUMUZ

Balıkesir’de şampiyonlar yetişiyor. Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa Şampiyonasına davet edilen sporcularımız, Balıkesir’in adını Türkiye ve Dünyaya duyurmakla kalmayıp o madalyaları da Balıkesir’e taşıyor.

Muay Thai Balıkesir İl Temsilcisi Demirsıkan, ‘Muay Thai diye Google ye yazdığınızda profesyonel maçlar çıkıyor ve bu maçlarda daha büyük ticari maksatta taşıdığı için kaşının açıldığını görüyor yada burnunun kırıldığını gördüğünde zannediyor ki çocuğunun da o şekilde olacağını halbuki miniklerde muay thai aynı zamanda federasyon teknik kurulu üyesiyim yıldızlar kategorisinde miniklerde kafaya vuruş kesinlikle yok. Yıldızlarda sadece tekme ve yumruğa izin veriliyor. Gençlerde baş, diz dirsek vurma başlıyor. Çocuğun büyümesine negatif etkenler ortadan kaldırılmış oluyor.’dedi.

Muay thai Milli Takım Antrenörü Balıkesir İl Temsilcisi Gürcan Demirsıkan

Muay Thai Tayland boksu sporunun Balıkesir’deki kurucusuyum.2004 yılından beri Balıkesir’de bu sporu icra ediyoruz.2014’te Karesispor Okulu bünyesine geçtik ve Karesispor bünyesindeki sporcuları Milli Takıma kadar gönderdik. Bunlardan biri Ovaköy den Fetih Erdoğan Balıkesirli bir sporcumuz. Karesispor’un yaz okulunda keşfettik. Bu sporcumuz 8 ay Muay Thai Gençler Türkiye çalışmasında Türkiye 3.sü oldu.Kick Boks Türkiye şampiyonasında Türkiye 3’lüğü elde etti.2016’da Antalya’da yapılan Muay Thai Avrupa Kupasında milli takıma davet edildi. Milli takımda ülkemizi temsil etme imkanı buldu ve orada da Avrupa 2’nciliği gümüş madalya kazandı. Milli Takım Sporcusu olduğu içinde Beden Eğitimi Spor Yüksek okuluna girişi kolaylaştı. Buradaki parkuru da kazanıp şuan kendisi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu yöneticiliği bölümünde 2’nci sınıf öğrencisi. Sporcunun elinden tuttuk ve hayata kazandırdık. Ona spor mesleki bir kapı açtı. İleride mezun olduğunda Gençlik Hizmetlerinde spor uzmanı yada Beden Eğitimi öğretmeni olarak görevine başlayacak.

Beden Eğitimi öğretmeniyim çocukları okullarda gözlemleyip yeteneklerini fark ederek ülkeye faydalı birer sporcu olarak yetiştirmek istiyoruz. Fetih Erdoğan bunlardan sadece bir tanesi. Bu emeklerimizi boşa çıkarmayan Karesispor Kulübü Başkanı Ahmet Ayan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Zor bir spor ve maddi olarak imkânlar kısıtlı. Bir Türkiye Şampiyonasına gittiğimizde otelde kalıyoruz ve 5-6 gün turnuvalar sürüyor. Gençlik spor İl Müdürlüğünden aldığımı bütçe yetmiyor. Bazı velilerimizin bunu karşılayacak durumu olmayabiliyor. Karesispor bizim sporcularımızın elini cebine attırmadı diyebilirim. Kendi imkanlarımızla biz kısıtlı olarak bu turnuvalara katılabilirdik şimdi imkanlar dâhilinde birşeyler yapıyoruz. Büyüklerimiz destek olduğunda etkisi daha çok oluyor.3 sporcumuzu götürebiliyorduysak artık daha fazla sporcuyu götürme imkanı bulabiliyoruz. Başarı şansını da arttırmış oluyoruz. Daha fazla kişiyi değerlendirme şansını buluyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu