GündemEkonomi

“SÜTTE KALİTE” İÇİN İMZALAR ATILDI

Karesi ve Altıeylül Süt Üreticileri Birliği yapımına başlanacak olan “SÜB Üyeleri Sütte Kalite Diyor” projesinin ilk adımını attı.

 

Dünyanın %85 Pazar payı ile alanında uzman en büyük firması TEKAFOS ile sözleşme imzalayan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek ve Tekafos firma temsilcisi Onur Işık tarafından Süt Üreticileri Birliği Küçüksan Sanayi Sitesi içerisinde Avrupa Standartlarına uygun, tam donanımlı örnek bir Çiğ Süt Analiz Laboratuvarı kuracak.

1.250.000 TL’ye gerçekleştirilecek olan Projede, Kimyasal Çiğ Süt analizleri ve Antibiyogram testleri gerçekleştirilerek, gıda güvenliği ve kalitesi yüksek süt üretimi yapılabilmesi amacıyla üreticilerin ve bölge halkının hizmetine sunulacak.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek yapmış olduğu açıklamada, projenin ilk adımını attıklarını belirtirken, şunları söyledi: “Bölgede üreticilerin sütü,  Ulusal Süt Konseyinde belirlenen çiğ süt fiyatı üzerinden pazarlanmakta ancak, yüksek kalitede üretilen sütler hak ettiği değeri alamamaktadır. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan analizlerle, üreticimiz sütünü referans fiyatın üstünde satabilecek ve satın alınan süt kalite kaybı olmadan süt işletmelerinde işlenecektir. Böylelikle sütünü kalite değerinde sattığı için üreticimizin ekonomisine büyük katkısı olacaktır. Ayrıca yapılacak analizler sonucunda, üreticilerin üretim esnasında hayvan sağlığı açısından karşılaştığı meme rahatsızlıklarıyla ilgili taramalar yaparak, erken teşhis ile doğru tedavi yöntemi belirlenebilecektir. Böylelikle hayvanlarda oluşan rahatsızlıktan dolayı kayıp edilen süt miktarı üreticimizin gelir hanesine yazılacak, bunun yanı sıra bilinçsizce sarf edilen antibiyotik kullanımı azaltılarak toplum sağlığı ve milli ekonomimize katkı sağlamış olacaktır. Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği olarak üzerinde önem ve hassasiyet ile çalıştığımız laboratuvarımız faaliyete geçtiğinde,  hem süt üreticiliği yapan kırsal nüfusun, hem de sütü işleyen sanayicinin karşılıklı kazanımlarının sağlanacağı, alanında örnek bir model oluşturacaktır. Süt üreticileri Birliği olarak yapacağımız yatırımın, üyelerimize ve bölge halkına önemli katkıları olacağına olan inancımızla, hepimiz için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu