GündemSiyasetTürkiye Gündemi

ADAY GÖSTERİLMEYİNCE CANINA KIYDI

Konya’nın Çumra ilçesinde bir iş yerinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan, eski polis memuru 43 yaşındaki Abdülgaffar Dağlı kaldırımda tabancayla başına ateş ederek yaşamına son verdi.

Dağlı’nın yakın çevresine 31 Mart seçimleri için “MHP, Çumra’dan Yusuf Erdem‘i aday göstermezse kendimi öldüreceğim” dediği olay öncesinde de MHP Belediye Başkan adayı Yusuf Erdem için “Babam Yusuf’u aday göstermediler” dediği ve MHP lideri Devlet Bahçeli‘ye iletilmek üzere not bıraktığı öğrenildi.

Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti’nin adayı destekleneceği için adaylığı iptal edilen MHP adayı ise intiharla son bulan Dağlı’nın yürek yakan hayat hikayesini anlattı.

Mehmet Ali KAYACI’nın haberine göre ; Olay, sabah saat 05.00 sıralarında Konya’nın Çumra ilçesinde, İzzetbey Mahallesi Gazi Caddesi’nde meydana geldi. 43 yaşındaki Abdülgaffar Dağlı, kaldırımda başına tabancayı dayadı. Durumu fark eden çevredekiler Abdülgaffar Dağlı’yı ikna etmeye çalıştı. Ancak, Abdülgaffar Dağlı tetiğe basıp tabancayı ateşledi. Kanlar içinde yere yığılan Abdülgaffar Dağlı çağrılan sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.  Abdülgaffar Dağlı’nın cansız bedeni otopsi için Çumra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

“MHP ADAY GÖSTERMEZSE KENDİMİ ÖLDÜRECEĞİM” DEDİ BAHÇELİ’YE NOT BIRAKTI!

Dağlı’nın tetiğe basmadan önce MHP’den Çumra Belediye Başkan adayı olan eski belediye başkanı Yusuf Erdem için “Babam Yusuf’u aday göstermediler, kendimi öldüreceğim” dediği öğrenildi. Dağlı’nın üzerinden Devlet Bahçeli’ye iletilmek üzere bir notun da bulunduğu iddia edildi.

MHP ADAYI ESKİ BAŞKAN, YÜREK BURKAN HİKAYEYİ ANLATTI

2009-2014 yılları arasında MHP’den Çumra Belediye Başkanı olarak görev yapan ve 31 Mart 2019 seçimleri için MHP’den aday adaylığını açıklayan ancak Cumhur İttifakı kapsamında ilçe AK Parti’ye bırakıldığı için aday gösterilemeyen Yusuf Erdem ise  canına kıyan Abdülgaffar’ın yürek burkan hikayesini anlattı.

YÜREK YURKAN BİR HAYAT HİKAYESİ

“Bugün üzülerek Gaffar’ın intihar haberini aldım. Boğazıma bir şey düğümlendi, zorlanarak ve şaşırarak, tekrarlayarak bir Fatiha’yı gözlerim dolu dolu ancak okuyabildim. Allah rahmetini esirgemesin.” diyen eski Başkan Erdem, kendisi aday gösterilmediği için intihar eden Abdülgaffar Dağlı’nın; eski bir polis memuru olduğunu, onu başkan olarak göreve geldiği 2009 yılında polis karakolunda alkolik bir halde tanıdığını anlattı.

ALKOL YÜZÜNDEN MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞ

Abdülgaffar Dağlı’nın alkol yüzünden mesleğinden ihraç edildiğini, eşinden boşandığını, sokaklara düştüğünü öğrendiğini anlatan Erdem onun elinden nasıl tuttuğunu ve hayata bağladığını da uzun uzun anlattı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu