Gündemİlçe Haberleri

Başkan Himam Su Altı Heykel Galerisi için Çalışmalara Başladı

Başkan Himam Su Altı Heykel Galerisi için Çalışmalara Başladı

 

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam Kuşadası’na ziyarette bulunarak Ulusal Neopolis Heykel Sempozyumu’na katıldı.

Sempozyum’da İlçe’de açılacak Su Altı Heykel Galerisi ” için fikir alışverişinde bulunuldu.

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam Kuşadası’na ziyarette bulundu. Başkan Himam Gömeç Belediyesi tarafından projesi tamamlanan ve yakın zamanda yapım çalışmalarına başlanacağı belirtilen ” Su Altı Heykel Galerisi ” için Kuşadası Belediyesi’ne ziyarette bulunduğunu ifade etti.

 

Heykeltıraşlar İle Fikir Alışverişinde Bulunuldu

Yapılan ziyarette İlçe Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suveri  ile birlikte Kuşadası Ulusal Neopolis Heykel Sempozyumu’na katılarak Gömeç sahilinde denizin 5 – 20 metre arasında değişen derinliklerinde konumlandırılması planlanan heykeller için yurt içi ve ulusal alanda çalışmalar gerçekleştiren heykeltıraşlarla fikir alışverişinde bulundu.

 

Mermer Marmara Adası’ndan

Gömeç Belediye Başkanı Himam konu ile ilgili açıklamasında,” Balıkesir kültürel miras değerlerine yer verilecek projemizde Çanakkale Kahramanlarından Koca Seyit ,ün Baş Pehlivanlarımızdan Kurtdereli Mehmet Pehlivan, Edebiyat tarihimize de önemli yeri olan Ömer Seyfettin ve Mitolojiden günümüze gelen birçok karaktere yer verilecek galerimizi, Marmara Adalar ilçesinden alacağımız doğal mermerler ulusal ve uluslar arası birçok Heyketraşın elinde hayat bulduktan sonra, İlçemiz Karaağaç Mahallesi deniz sınırlarının Ege Denizi sularındaki en güzel koylarından biri olan Gemiyatağı Koyu’ nda sergileyeceğiz.” dedi.

 

Turizme Açılacak

Başkan Himam heykellerin turizme açılacağını söylediği açıklamasında,  “‘Gömeç Su Altı Heykel Galerisi’ denizin hemen açıklarında yer alacak olup, 5-20 metre arasında değişen derinliklere konulacak heykelleri turizme açacağız. Temelde ‘Gömeç Su Altı Heykel Galerisi’ nde; su altı dünyasının flora, fauna ve arkeolojik kültür varlıklarını görmek, fotoğraflamak, filme almak ve sportif balık avlama gibi amaçlara cevap verecek olsak da genel amacımız , sportif ve eğitim amaçlı dalışlar ile kıyıda verilen konaklama ve ağırlama hizmetlerini içine alarak ilçemizi turistik rotalalardan biri haline getirmektir.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu