GündemSiyaset

Üreteni Kazandıran Projeler

Üreteni Kazandıran Projeler

 

Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur Balıkesir’de kadınların üreterek kazanabileceği devlet destekli yatırımlara dikkat çekti. Semra Aman Akyürek’e konuşan Uygur, kadınların üretip katma değer yaratabileceği her adımda iz bırakan AK Parti çalışmalarına değindi.

 

Balıkesir’in İlk Tarım Lisesi’nin adımlarının heyecan yaratmasıyla birlikte Milletvekili Uygur atılan adımlara dair Semra Aman Akyürek’e bilgiler verdi. Milletvekili Belgin Uygur Eğitim ve istihdama da katkı sağlayacak olan Balıkesir’in ilk tarım lisesi bünyesinde birde Ar-Ge merkezimiz kurulacak” dedi. Balıkesir Üniversitesi Bigadiç Meslek Yüksekokulu’nda Fizyoterapi Programı ile Savaştepe Meslek Yüksekokulu’nda Laborant ve Veteriner Sağlık Programının oluşturulması konusunda da adımların atıldığını söyledi.

Balıkesir’de AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Kooperatif oluşturularak pozitif ayrımcılıkla üretim merkezi haline dönüşen bir Balıkesir’e işaret etti.

35821848 10155205938916895 3474718397474799616 O

Tarıma Dayalı Bilgilerle Kalkınmaya Öncülük Edilecek

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili, Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, Savaştepe Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nin Tarım Lisesi olacağını, aynı zamanda Balıkesir’in en büyük ARGE Merkezinin de okul bünyesinde kurulacağını belirtti.Uygur, tarım kenti Balıkesir’e Tarım Lisesi ve AR-GE Merkezi kazandırmaktan duyulan heyecanın kendilerinide motive ettiğini söyledi. Bu konuda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ile yaptığı görüşme neticesinde Savaştepe’de eski adıyla Öğretmen Lisesi olan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nin Tarım Lisesi olması ve bünyesinde tarıma yönelik çalışmaların yapılacağı AR-GE Merkezi kurulmasının onaylandığını belirtti.

 

Balıkesir’in İlk Tarım Lisesi Heyecan Yarattı

 

Balıkesir’in bir tarım şehri olması beraberinde üretiminde aktif ve işler halinde olması demek. Bu noktada bir ilk özelliği de taşıyan Tarım Lisesi ile nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi de sağlanmış olacak.
Milletvekili Uygur, “Balıkesir Türkiye’nin en önemli tarım şehri. Bu şehre tarım alanında yapacağımız başta eğitim olmak üzere her türlü yatırım bu açıdan çok değerli. Savaştepe ilçemizde yer alan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi bir Tarım Lisesi olmaya çok uygun şartlara sahip. 300 dönümlük bir araziye sahip olan Lisemiz toprağı, yetişmiş ağaçları ve bitki örtüsüyle son derece verimli ve uygun bir altyapıya sahip. Öğrencilerimiz bu okulda modern tarım yöntem ve tekniklerini öğrenecekler, üretim yapacaklar ve ülkemizin tarım sektörüne nitelikli ara eleman olarak yetiştirilmiş olacaklar.” dedi.

0824E296 3Ef5 48E3 Ba21 E8E18C450C66

AR-GE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

 

Mesleki eğitimde artık AR-GE dönemine geçiliyor diyen Uygur Savaştepe’de Tarım Lisesi bünyesinde kurulacak olan AR-GE merkezi; şehrimiz için büyük bir tarımsal AR-GE merkezi haline gelecek. AR-GE Merkezinde kurulacak olan laboratuvarda tarım sektörünün ihtiyacı olan tüm analizler ve araştırmalar yapılacak.”dedi.

“Balıkesir’de Kadın Kooperatifleri İle Üreten El Kazanacak ”

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili, Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, Kooperatiflerin yaygınlaşmasının öneminede dikkat çekti.Ülkemizde Kadın Kooperatiflerimizin sayılarının artırılması ve güçlendirilmesine yönelik Bakanlıklarımız ve kurumlarımız nezdinde çok önemli programlar hayata geçirildi diyen Uygur, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuz (KEFEK) Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi konulu bir Alt Komisyon kurdu ve bir rapor hazırladı. Özel politikalar gerektiren bu alanla ilgili sorunları tespit etmiş ve çözüm önerilerini ortaya Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve liderliğinde, 11. Kalkınma Planında kırsaldaki kadınların girişimciliğinin artması için destek mekanizmalarının sağlanmasına yönelik politikalar belirlendi. Kadın kooperatiflerin kurulması ve yaygınlaştırılması için her türlü düzenlemenin yapılması ve kolaylaştırılması kalkınma planında yer aldı.Balıkesir’de de bu noktada üretime teşvik edilmesini önemli buluyorum.Üreten eller kazanacak mesajını verdi.

Devletimizin Kadına Verdiği Destekler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı arasında kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirlik sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” imzalandı. Geçtiğimiz günlerde ise Ticaret Bakanlığımız, Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) Programı kapsamında kadın kooperatiflerine kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75’e, diğer bölgelerde yüzde 50’ye kadar olmak üzere 150 bin liraya kadar hibe desteği verecekleri açıklandı. Kadın Kooperatiflerimizin ülkemizde sayılarının artması için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ilgili tüm Bakanlıklarımız ve kurumlarımız aracılığıyla çok önemli politikalar hayata geçirildi. Devletimizin kadınlara özel destekleriyle kadınlarımızında cesaret ederek bu işte tecrübelerini, emeklerini ortaya koymalarını; hem kendilerinin hem de bölge kadınlarının dayanışmasıyla güçlenmelerini arzu ediyorum.”

 

Bölgemizde Kadın Kooperatiflerimiz Başarılı

 

Milletvekili Uygur, Gönen Merkez Tuzakçı ve Hasanbey Köyleri Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi Başkanı Berrin Yetkin Var’dan kooperatifin faaliyetlerinin sevindirici olduğunu
belirtti ve güzel örneklerin var olduğunu daha da yaygınlaştırılması gereken kadın işgücü ve üretiminde el birliğin verilmesinin önem arz ettiğini söyledi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu