GündemDünyadan Haberler

Balıkesir Veteriner Hekimler Odası İstiklal Şairi Ersoy’u Andı

Balıkesir Veteriner Hekimler Odası İstiklal Şairi Ersoy’u Andı

 

Balıkesir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüdayi Tanrıkulu İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete intikal edişinin 84. yılı sebebi ile anmaya yönelik açıklamada bulundu.

AÇIKLAMADA BULUNULDU

Balıkesir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüdayi Tanrıkulu İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete intikal edişinin 84. yılı sebebi ile anmaya yönelik açıklamada bulundu. Hüdayi Tanrıkulu İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un aynı zamanda veteriner hekim olması sebebi ile önemli şair ve meslektaşlarının yaşamını yitirmesinin 84. yılında kendisini saygı ve minnetle andıklarını dile getirdiği açıklamasında şöyle kaydetti:

84. YILINDA ANILDI

“Hayatı oldukça zorlu bir yaşam mücadelesi ile geçen İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy; sarsılmayan bir imanın ve inancın sahibi, milletinin var olma mücadelesine katılmış bir kahraman, milletinin dilini çok iyi kullanan bir yazar, büyük bir entelektüel, vicdani hassasiyeti yüksek bir aydın, ilkeli bir ahlak adamı ve tüm özellikleriyle idealist, bir aksiyon ve dava insanıdır. İstiklal Marşımızın yazarı, milli şair, Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealini yapmış bir hafız, milletvekili, Hasan Basri Çantay’ın yakın dostu, spora meraklı özellikle güreş sporuna karşı özel bir ilgisi olan, Halkalı Baytar Mektebini birincilikle bitirmiş bir Veteriner Hekim meslektaşımız, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 84. yıldönümünde kendisini rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhu şad olsun.

“EDEBİYAT DÜNYASINA GİRMESİNE ÖNCÜ OLAN BİR MESLEKTAŞIMIZ”

Avrupa ve Anadolu hayvancılığına büyük zararlar veren sığır vebası hastalığında , harap ve bitap düşmüş orduya hasta hayvan etlerinin yedirilmesinde herhangi bir sakıncanın olmadığını söyleyip tüm sorumluluğu üstüne alan Halkalı Baytar Mektebindeki hocası Miralay Veteriner Hekim M. Ali Bey, Akif’in hayatına ve edebiyat dünyasına girmesinde öncü olan yine bir meslektaşımızdır.

BALIKESİR SEVGİSİNE DEĞİNİLDİ

Adana, Rumeli, Arabistan köylerinde 20 yıl boyunca bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla mücadelesi,orduya alınacak atların seçimindeki görevi ona memleketin içine düştüğü durumu anlamasında büyük katkı sağlamıştır. ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’ diyen Akif’in Zağnos Paşa Camiinde vermiş olduğu Balıkesir vaazı Milli Mücadelenin ateşi, Karesi şiiri ise Balıkesir’e olan sevdasını dile getirmektedir.

SAFAHAD TAVSİYESİ

Adalet,doğruluk ve haktan yana bir anlayışa sahip olan Akif dönemin bakanlık müdürü Abdullah Efendiye yapılan haksızlıktan dolayı 20 yıllık görevinden biran bile düşünmeden istifa etmiştir. Ankara soğuğun da sırtında paltosu yokken üzerindeki paltoyu çıkarıp Akif’e veren kadim dostu Ahmet Şefik Kolaylı’ da bir veteriner hekimdir. “Rahmetle anılmak ebediyet budur amma sessiz yaşadım kim beni nerden bilecek” diyen Akif’in bu sözlerine en iyi yanıtı Onu hiç unutmayan sevgisini gönüllerinde yaşatan Veteriner hekimler verirler. Akif’in her satırını her meslek sahibi her makamda oturan kişi çok dikkatle okumalıdır. Safahat ciddi bir öğreti içerir. Onun her kelimesinden isteyen mutlaka bir şeyler öğrenir. Balıkesir Veteriner Hekimleri Odası olarak böylesi vatan,millet ve meslek aşığı bir meslektaşımızı vefatının 84. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu