Gündem

Pandemi Sonrası Kırtasiyecilik’te Hiçbirşey Eskisi Gibi Değil

Pandemi Sonrası Kırtasiyecilik’te Hiçbirşey Eskisi Gibi Değil

Okul dönemlerinde rengarenk kalemlerin, silgi ve defterlerin alınabileceği kırtasiye dükkanları pandemi döneminde okulların kapalı olmasından dolayı oldukça zor günler geçirdi. Yeniden eğitim ve öğretimin başlamasıyla birlikte hareketlenen kırtasiye dükkanları geçmişi özlüyor.

Dijitalden Satış Daha Çok Tercih Ediliyor

Pandemi geçmişi silip süpürdü artık hiç birşey eskisi gibi değil diyen Kırtasiyeci Halil Bayrak “kırtasiye ürünleri dijital ortama kaydı. Oradan satış başlayınca gelip alan eskisi gibi değil”dedi. Pandemi döneminde okullar uzaktan eğitimle eğitim sürecini geçirince haliyle dışarıya çıkıp ihtiyacını alanda pek olmadı. İnternet üzerinden alımlar yapılmaya başlandı. Biz bile dayanamayıp internetten satışa geçtik” dedi.

Dsc 0004

Bayrak “Sektör Olarak Zor Günler Yaşadık”

Kırtasiyeci Halil Bayrak, “ pandemi döneminde okulların kapalı olması bizim için zor bir dönemdi. Eylül ayı ile birlikte kısmen rahatladık. Müşterilerimizin çoğu internet alışverişine döndü. Pandemi sonrası eskiden olduğu gibi değil hiçbirşey. Bizde internetten satışa başladık. Aksi zor çünkü müşteriler eskiden olduğu gibi gelip kırtasiye malzemelerini birebir almayı pek tercih etmiyor. Sektör olarak en zor zamanlar pandemi zamanıydı. Sonrası zaten işler değişti ve artık internete alıştı insanlar.”Muhammed Can Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu