Gündem

Balıkesir’de Esnafların Çiçek Hassasiyeti

Balıkesir’de Esnafların Çiçek Hassasiyeti

Balıkesir’de gerek park ve bahçelerde gerekse yollarda, ara sokaklarda saksıda veya topraklara yerleştirilmiş canlı çiçekleri her az görebilmeniz mümkün. Birde korumaya alınmış ve tüllerle süslenmiş çiçeklerde, Balıkesir’deki duyarlı esnafların varlığına işaret.

Dönel Kavşaklar Çiçeklerle Süsleniyor

Şehrin en işlek caddesinde beton saksı içlerine yerleştirilen rengarenk canlı çiçekler, zaman zaman yenileri ile değiştirilerek tazelikleri de korunmaya çalışılıyor. Öte yandan Balıkesir’in yol güzergâhlarında, dönel kavşak içlerinde de, Belediye ekiplerinin düzenli aralıklarla çiçek bakımı veya değişikliklerini yaptığını görebiliyoruz.

Çiçek Görmek Vatandaşı  Mutlu Ediyor

Haberimizdeki fotoğraflarsa bu kez Balıkesir Fırıntaş büfe önlerinde çekilen ve yazılarla doğayı, canlı çiçekleri koruma temaları korumaya alınmış saksılardan. Sadece yazılarla kalmayıp koruma ve süslemeye odaklanılmış bu saksılarda tüllerle örtülü çiçek fotoğrafları ve yazılar mevcut. Çevredeki vatandaşlarında dikkatini çeken çiçeklerle ilgili olarak, Muradiye Önhür (52)“Çiçekleri korumak çok güzel. Ben evimde çiçeklerle hergün ilgilenen biriyim. Sokakta caddede çiçekleri görmek beni mutlu ediyor. Balıkesir’de nereye baksanız yeşil yada çiçek görebiliyor olmak çok güzel. Burada tüller dikkatimi çekmişti. Üzerlerindeki yazıları okumadım. Otobüs bekliyorum ve beklerken çiçekleri koruyanları da görmüş olmak beni memnun etti. Sağolsunlar ne güzel, ilgilenip yapmışlar” dedi. Nursima Akyürek

20220102 122426

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu