Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Balıkesir’de “Koruyucu Aile Günü’nü” Kutladı

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Balıkesir’de “Koruyucu Aile Günü’nü” Kutladı

 

220 Koruyucu ailenin katıldığı ve etkinlikler arasında yer alan yürüyüş dikkat çekti. Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice DOST, özellikle kimsesiz çocuklar için “Koruyucu Ailenin önemini vurguladı. İl Müdürü Dost, “çocuklarımızın mutlu hikâyelerin kahramanları ile birlikte olmaktan son derece mutluyuz” dedi.

 

 

Aa 20220630 28296844 28296841 Balikesirde Koruyucu Aile Gunu Kutlandi

Kortej Yürüyüşü Dikkat Çekti

Koruyucu Aile Günü nedeniyle hazırlanan etkinlikler arasında yer alan kortej yürüyüşü büyük dikkat çekti. Milli Kuvvetler Caddesi’nde farkındalık yaratmak için yapılan yürüyüşe 220 aile eşlik etti. Ali Hikmetpaşa Meydanı’na ulaşan grup, ellerindeki yüzlerce balonu aynı anda havaya bıraktı. Daha sonra aileler ve çocukları müzik eşliğinde dans edip günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ayrıca, İl Müdürü Hatice Dost, Koruyucu aile hizmetinde amaca özel bir vurgu yaptı. Özellikle, korunma ve bakım altında bulunan çocukların, normal hayatını devam ettirmesini sağladığına işaret etti. Dost, “Koruyucu aile, kurumumuzla işbirliği içinde; çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlıyor” dedi.

Günün Devamında Şenlikler de Var

Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Elif Karataş, çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkesi koruyucu aile olmaya davet etti. Koruyucu Aile Günü’nün ilkinin geçen yıl kutlandığını hatırlatan Karataş, “İlk olarak eğlenceli bir yürüyüş yaptık. Günün devamında Değirmen Boğazı’nda şenliğimiz olacak. Çocuklara yönelik oyun alanları kurduk. Aileler ve çocuklar gün boyu ikramlarımızla unutulmaz bir gün geçirecekler.” dedi. Karataş, Balıkesir’deki etkinliklere 220 ailenin katıldığını sözlerine ekledi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu