Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Ponza Taşının Bilinmeyen Faydaları

Evinizde ve eşyalarınızda tamamen doğal bir temizlik istiyorsanız sünger taşı olarak da bilinen ponza taşını keşfedin! Ponza taşı farklı şekillerde nasıl kullanılır? İşte ponza taşının bilinmeyen faydaları

Ponza Taşının Bilinmeyen Faydaları

Ponza taşı, aynı zamanda topuk taşı ve köpük taşı gibi çeşitli isimlerle de bilinmektedir. Tamamen doğal bir taş olan ponza taşı, süngerimsi ve hafif yapıda bir volkanik taştır. Ayrıca uzun yıllardır kullanılmaktadır. Kabarcıklı volkanik lavın suyla buluşması ile oluşmuştur. Bununla cilalama, parlatma ve temizleme yapmak oldukça bilinen bir yöntemdir. Ponza taşı kullanmanın en büyük avantajlarından biri, zehirli kimyasal içermeden temizlik yapmayı sağlamaktadır.

Hepimizin bildiği gibi ponza taşı öncelikle sertleşen topuklardaki ölü deriyi gidermeyi sağlamaktadır. Bununla beraber cildi pürüzsüz hale getirmede de kullanılmaktadır. Yumuşak, gözenekli ve köpüksü yapısı ile pürüzleri gidermek için kullanılmaktadır.

Kuruyan dirseklere çözüm

Hem yüzey hem de cilt temizliği için taşları kullanarak pürüzleri giderebilirsiniz. Cilt temizleme fırçasına alternatif olarak kullanmak mümkündür. Sünger taşı olarak da bilinen ponza da pütürlü yüzeyler için ideal bir çözüm sağlamaktadır. Dirseklerdeki pütürlü ölü deriden kurtulmak için ponza taşı 3-4 günde 1 uygulandığında tıpkı topuklarda olduğu gibi etkili sonuç vermektedir. Elbette ki fazla bastırmadan, küçük yüzeyde deneme yapmak ve dikkatlice kullanmak gerekiyor. Koltuk altı kararması için de ponza taşı yani sünger taşı kullanabilirsiniz.

Mutfak kiri ve ızgara için temizleyici

Mangal teli temizlemek için ponza taşı kullanmayı düşündünüz mü? Ponza taşı en çok yoğun ovma gerektiren kirlerde hiç ummadığınız kadar işinize yaramaktadır. Krem temizleyiciler, partiküllü yapıları ve kimyasal içerikleriyle kalın yağ ve kir tabakaları üzerinde iyi bir ovma ile etkili olmaktadır. Temizlik malzemeleri kullanmadan ızgara teli, döküm tava, barbekü ve mangal gibi eşyalarınızın temizliğini yapmak içinse sert bir sünger gibi iş gören ponza taşına ihtiyacınız olmaktadır. Sünger taşı, diğer adıyla ponzayı mangal temizleme taşı yerine; ayrıca etiket sökücü, ızgara temizleyici olarak kullanılmaktadır. Ayrıca döküm tava veya fırınların iç yüzeyinde oluşan kurumuş yağları temizlemek amacıyla ovma teli yerine deneyin.

Batık ve bacaklarda kullanımı

Bacaklarda oluşan batıklar için pratik bir çözüm arıyorsanız ponza taşı tam size göre! Cilde peeling yapan ve ölü derileri nazikçe gideren ponza taşı, batıklar için de doğal çözümlerden biridir. Aktarlarda satılan doğal bir ürün olan ve banyoda kullandığınız kabak lifi gibi, ponza taşını da kese yapmak için kullanın. Topuk ve dirseklerdeki sertleşmiş ölü deriyi gidermede kullanılan ponza taşı, hafif hareketlerle kullanıldığında bacaklara peeling yapmaya da yardımcıdır. Böylece batık ve kıl dönmesini önlemede de etkilidir. Hassas ciltlerde dikkatli kullanmak gerekir.

Tüy ve tiftikleri gidermek için alternatif çözüm

Koltukta biriken kedi tüyü için tüy temizleme rulosu, çeşitli aparatlar veya koli bantları herkesçe bilinmektedir. Evde bunlardan kalmadıysa, ponza taşını koltuk yüzeyinde veya halının üzerinde gezdirerek tüyleri rahatça toplayabilirsiniz. Bazı triko giysilerde ve kazaklarda da zamanla tiftiklenmeler olur. Her kumaş için olmasa da bazı kumaş türleri, ayrıca yünler üzerinde de ponza taşı iyi bir temizleyici olarak kullanılmaktadır. Tiftiklenen kazaklara çözüm olarak ponza taşını kısa ve yüzeysel hareketlerle kazağın üzerinde gezdirin. Bunu yapmadan önce kazağı sandalye gibi bir yüzeyin üzerinde gergin hale getirmek işinizi kolaylaştırır. Kullanmadan önce az görülen koltuk altı gibi kısımlarında denemeyi unutmayın.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu