Gündemİlçe Haberleri

Üç İnek Dereye Düştü

Üç inek dereye düştü. Balıkesir’in Susurluk İlçesinde yeni mahalle duman yolu mevkiinde bir olay meydana geldi .

 

Üç inek dereye düştü. Susurluk Yeni Mahalle Duman Yolu mevkiinde Hatap Deresine üç tane inek düştü. İnekler düştükleri derede mahsur kaldı.

 

Fgt

 

Çevre sakinleri ve sahibi ineklerin dereye düştüğünü görünce hemen ekiplere haber verdi. Balıkesir İtfaiyesi Susurluk Ekipleri olay yerine geldi. Ekipler dereye düşen üç ineği de çıkardı. Çıkarılan inekler sağlık kontrolünden geçti. Sağlık sorunu bulunmayan inekler sahibi B.A ‘ya teslim edildi.

 

G 16

Df 2

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca haber için tıklayın…

 

Susurluk Hakkında

Susurluk, Balıkesir’in bir ilçesidir. İlçe merkezinin nüfusu 23.800’dür. Susurluk ilçesi Balıkesir iline bağlı bir ilçe olup, ilin kuzey doğusunda yer almaktadır. İlçenin doğusunda Bursa’ın Mustafakemalpaşa ilçesi yer alır. Bununla beraber  kuzeyinde yine Bursa’nın Karacabey ve Balıkesir’in Bandırma ilçeleri, batısında Manyas, güneybatısında Karesi, güney ve güney doğusunda Kepsut ilçesi yer almaktadır. Ayranı ve tostu ile bilinir. 1996’daki trafik kazası ise dünyaca tanınmasına neden olmuştur.

İlçe Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Selçuklu Hanedanının egemenliklerinden sonra, Karesi Beyliği’nin idaresine geçmiştir. Osmanlı idaresine geçmesi Orhan Gazi zamanında gerçekleşmiştir.

Susurluk’un bulunduğu yer, Karesi Beylerinden İne Bey Vakfına ait ormanlık ve bataklık boş bir alan iken İne Bey’in torunları burasını Susığırlık adı altında bir çiftlik halinde idare etmiştir. Daha sonra 1634’te Karaman tarafından gelen akıncılar, Hacı Hatip Oğulları buraya yerleşmişlerdir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu