Gündemİlçe HaberleriSiyaset

“SİZE EN YAKIN AHMET AKIN”

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Size en yakın, Ahmet Akın” seçim sloganı ile çalışıyor. Akın, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Ayvalık Çevre Gönüllüleri ile birlikte Ayvalık BASKİ önünde basın açıklaması yaptı.

Akın konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim beyannamesinde yer alan çevre ile olan vaatleri hakkında bilgi verdi. Akın, “Cumhuriyet Halk Partisi insanın doğa ile olan ilişkisini doğa hakları kavramı çerçevesinde ele almaktadır. Doğa tüm formları ile var olma ve kendini yenileme haklarına sahiptir. İnsanın yaşama ve daha kaliteli bir hayat sürme haklarının temeli bu haklara dayanmaktadır. CHP bu anlayış çerçevesinde, doğayı insanın mülkü olarak gören, doğal kaynakları sınırsızca ve sorumsuzca tüketen politikaları reddetmektedir. Doğanın korunmasını ve çevre sorunları ile mücadeleyi tüm insanların görevi olarak kabul etmektedir. Bu görev yaşam hakkının yanı sıra sosyal adalet ilkemizin de bir gereğidir. Daha adil ve eşit bir toplum inşa etmenin ön koşullarından biri doğayı korumak, yeşil adaleti sağlamaktır. Çocuklarımıza daha güzel yarınlar bırakmak için doğamızı koruyalım! Beton grisine de, dolar yeşiline de, doğamızı rantiyeye peşkeş çekenlere de TAMAM!” dedi.

“ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARININ SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

. Akın, “Şehit yakınlarının, gazilerin ve gazi yakınlarının sorunlarının çözümünde koordinasyon görevi yapacak, sorunları ile ilgilenecek “Şehit Yakınları ve Gaziler Yüksek Kurulu”nu kuracağız. Şehitlerimizin eşlerinin, eşleri yoksa anne ve babalarının ve gazilerimizin net aylık gelirinin alt sınırını en düşük net memur maaşına eşitleyeceğiz. Tüm şehit ailelerine ve gazilere yeşil pasaport vereceğiz. Şehitlerin 18 yaşından büyük olan ve öğrenci olmayan çocuklarının kişi sınırlaması olmaksızın, kamu kurumlarında istihdam edilebilmesini sağlayacağız. Gazi ve şehit çocuklarının eğitim hayatlarını burslu olarak sürdürebilmeleri için gerekli desteği sağlayacağız. Tüm gazilerin sağlık güvencelerini, milletvekilleriyle eşit seviyeye getireceğiz. Gazilere ikinci iş hakkı ve 3000 günde emeklilik hakkı vereceği” ifadesini kullandı.

AKIN SARIMSAKLIDA VATANDAŞLA BULUŞTU

Akın daha sonra Ayvalık Sarımsaklı Mahalle Temsilciliği’ni ziyaret etti. Sonrasında Sarımsaklı hemşerileri ile buluşarak, esnafa hayırlı işler diledi. Sonrasında Ayvalık Sarımsaklı halk pazarında pazarcı esnafımızı ve pazar yapan hemşerilerini ziyaret etti. Çalışmalarına devam eden Akın, Ayvalık Sarımsaklı Küçükköy mahallesi kapalı pazar yeri esnafını ziyaret etti. Milletvekili Akın, Ayvalık Sarımsaklı Küçükköy mahallesi kapalı pazar yeri esnaf ziyaretlerine öğleden sonra da devam etti. Hemşeriyle ile birlikte seçim bildirgesini konuştu. Ayvalık Altınova denizi açıklarında maden aramasına karşı Ayvalık Çevre Gönüllüleri’nin düzenlediği eyleme katıldı. Milletvekili, “Cennet doğamızı, denizlerimizi rant için talan etmenize izin vermeyeceğiz” dedi. Sonrasında Altınova esnafını ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Ayvalık ilçesinde denizde kaybolan gençlerin anısına denize karanfil bıraktı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu