Dünyadan Haberler

ABD Başkanı Biden’den Gazze Açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, 4 Mart Pazartesi gününe kadar Gazze'de ateşkes sağlanmasını umduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Biden’den Gazze Açıklaması

Abd Baskani Bidenden Gazze Aciklamasi 1
Abd Başkanı Biden’Den Gazze Açıklaması

“Henüz işimiz bitmedi”

Biden, New York’taki bir dondurma dükkanında gazetecilere yaptığı açıklamada, ateşkes görüşmelerinin hafta sonuna kadar sonuçlanabileceğini umduğunu ifade etti. Ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan’ın yaklaştıklarını belirttiği ateşkes için Biden, “Henüz işimiz bitmedi. Önümüzdeki pazartesiye kadar ateşkese varmamızı umuyorum” dedi.

Ramazan Ayı İçin İsrail’den Karar

Biden ayrıca televizyon kanalı NBC’nin Late Night With programında, Gazze’deki duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gazze’de ateşkes için öncelikle rehinelerin serbest bırakılması gerektiğini belirten Biden, İsrail’in Ramazan ayında faaliyet göstermeme kararı aldığını ve geçici ateşkesin sağlanması durumunda iki devletli bir çözüme ulaşma sürecine adım atılabileceğini dile getirdi.

Mısır ve Katar Ateşkes İçin Çalışıyor

ABD, İsrail ve Hamas arasında arabuluculuk yapan Mısır ve Katarlı yetkililer, çatışmaları durdurmayı amaçlayan bir “çerçeve anlaşma” üzerinde çalışıyorlar. Bu anlaşmanın, çatışmalara 6 hafta ara verilmesi karşılığında Hamas’ın 40 rehineyi serbest bırakmasını ve İsrail’in ise yüzlerce Filistinli mahkumu salıvermesini içerdiği belirtiliyor. Ayrıca anlaşma kapsamında Gazze’nin kuzeyine yerinden edilen Filistinlilerin kademeli olarak geri dönüşüne izin verileceği ve Gazze’deki insani koşulların iyileştirilmesi için yardım faaliyetlerinin artırılacağı ifade ediliyor.

Haber: İHA

Uluslararası Adalet Divanında Türkiye’nin İsrail Kararlılığı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu