GündemSiyaset

ADD’den tepki

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ömer İlhan Öner Barzani’nin Türkiye ziyaretinde karşılama töreninde konan bayrağa tepki gösterdi.

 

 

Öner yaptığı yazılı açıklamasında, ‘Atatürk sayesinde uluslararası alanda saygın bir yer edinen Türkiye Cumhuriyeti, 15 yıllık AKP hükümetleri döneminde; Türkiye’yi bölmeyi amaç edinen PKK, PYD gibi terör örgütlerine açık destek veren bir bölge temsilcisini muhatap alacak duruma düşürülmüş ve BOP’un inşasına, ülkenin bölünmesine destek verir hale getirilmiştir.’ iddiasında bulundu.’

ADD Balıkesir şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamanın devamında, ‘Bağımsız bir devlet olmayan,  uniter bir devlet olan Irak’ın sadece bir bölgesini temsil ettiği iddiasında olan Mesut Barzani İstanbul Atatürk Havaalanına geldiğinde, Türk Bayrağı’nın yanına, sözde Kürdistan’ı temsil ettiği iddia edilen bir bölgenin bayrağı asılmıştır. Yine havaalanındaki devlet konut evinde de şanlı bayrağımızın yanına bu bölge bayrağı tekrar konulmuştur. Türkiye’nin ve dünyanın hiç bir devletinin tanımadığı bu bölge temsilcisi, uluslararası diplomatik kurallar, uluslararası antlaşmalar ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasa ve kanunlarına rağmen, bir devlet başkanı gibi Cumhurbaşkanı ve Başbakan düzeyinde ağırlanmaktadır. Bu tablo ne yazık ki, bir bölgeyi devletleştirmeye çalışmanın açık ifadesidir, bu tablo Irak’ın devlet bütünlüğünü yok sayan bir anlayışın ifadesidir.’ sözlerine yer verildi.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu