Gündemİlçe Haberleri

Ağaçlandırma Teşviki İçin Yeni Projeler Yolda

Ağaçlandırma Teşviki İçin Yeni Projeler Yolda

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ortak değerlendirmeler sonucu ilçelere ücretsiz meyve fidanı dağıtılması planladılar.

Ayrıca İsmail Avcu ve Yücel Yılmaz dağıtılması planlanan meyve fidanlarının aşılanmasına yönelik çiftçilere eğitim verilmesi yönünde de ayrıca bir plan yaptılar.

Ağaçlandırma Teşvikine Yönelik Projeleri Ele Aldılar

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu çiftçi üreticilere bazı eğitimler verilmesi ve ilçelerdeki ağaçlandırma faaliyetleri hakkında bir görüşme düzenlediler. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Alan Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı olarak İsmail Avcu talebiyle düzenlenen görüşmede ayrıca il genelindeki ağaçlandırma faaliyetlerinin artması ve bitkisel üretim desteklenmesi konusunda bazı projeler.

Aşılama Eğitimi Planladılar

Görüşmede Avcu ağaçlandırma faaliyetlerinin teşviki için ilçelerin toprak yapısına ve iklim özelliklerine uygun meyve fidanlarının yetiştirilmesi yönünde görüş paylaştı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile yapılan görüşmede yapılan istişareler sonucu çiftçilere meyve fidanları dağıtılması yönünde karar aldılar. Ayrıca Avcu ve Yılmaz ortak kanaat ile dağıtılması planlanan meyve fidanları için bir aşılama eğitim programının da çiftçi üreticilere verilmesini planladılar. İlerleyen günlerde görüşmede ayrıca ele alınan konuların hayata geçmesi konusunda adımlar bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu