Gündem

AHBAP’LAR BAKIN NE YAPTI!

Ünlü sanatçı Haluk Levent’in kurduğu Ahbap Balıkesir İl Konseyi tarafından önceki gün Kan Bağış Merkezi önünde ‘Kan ve kök hücre bağışına ilgiyi artırmak’ amacıyla etkinlik düzenlendi. Bağış yapanlara balonlar veren grup üyeleri, “Kan verin bir hayat da siz kurtarın” dediler.
Sosyal sorumluluk projeleriyle ne çıkan ve sanatçı Haluk Levent tarafından kurulan AHBAP grubu, yaptığı çalışmalarla öne çıkmaya devam ediyor. Ahbap Balıkesir İl Konseyi tarafından önceki gün Kan Bağış Merkezi önünde bir etkinlik gerçekleştirildi. Kan ve kök hücre bağışının öneminin anlatıldığı etkinlikte, vatandaşlar kan bağışı yapmaya teşvik edildi. Bağış yapan vatandaşlara balon verilirken, balonlar en çok kan bağışı yapan ebeveynlerin çocuklarını sevindirdi. Grup üyeleri etkinliğin ardından kan bağışı yaptılar.
KIZILAY’DAN TEŞEKKÜR
Ahbap Balıkesir’in bu etkinliğiyle önemli bir farkındalık oluşturduğunu söyleyen Kızılay Kan Merkezi Müdürü İlhami Kaymaz, “Ahbap grubu üyeleri tarafından güzel bir etkinlik oluşturulmuş. Genç arkadaşların bu konuya ilgi göstermesi ve son derece önemli bir işe imza atmaları bizi mutlu etti. Bu çalışmaları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“SİZ DE BİR HAYAT KURTARABİLİRSİNİZ’
Sosyal farkındalığı artırmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Ahbap Balıkesir Şube Başkanı Derya Özaydemir, “Kan ve kök hücre her zaman herkesin ihtiyacı olan bir unsur. Farkındalık oluşturmak ve zor anlarda insanların yanında olmak için bu etkinliği düzenledik. Türk Kızılay’ına giderek 5 dakika içerisinde kan ve kök hücre vererek bir insanın hayatını kurtarmak mümkün. Herkesi kan bağışına davet ediyoruz” dedi. Ali Osman Ata

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu