GündemÖzel HaberlerSiyaset

Ahmet Akın “Evde kal demek kolay…!”

“Özellikle berberimiz, kuaförlerimiz kahvehanelerimiz, müzisyenlerimiz günlük çalışan, parasını kazanıp o para ile geçinen milyonlarımız var. Bu süreçte siyaset yapmayı doğru bulmuyorum. Türk milleti olarak bu koronavirüsü hepimizi ilgilendiren bir olay hepimizin başına bela, bunu da birlik ve beraberlik içerisinde atlatabiliriz”

“Tarım Çiftçisi ve  Besiciler Zorda”

“Çiftçi hayvancı kredi çekeceği zaman kefil bulamıyor. Kredi alamıyoruz, herkesin borcu alacağı var, bilinmezlik olduğundan biz de bunu açıklıkla dile getiriyoruz. Yerel basın ne yapacak?  Yerel basına eskisinden daha çok ihtiyacımız var Sosyal Sorumluluk Projesi yapılıyor ve desteklenmesi gerekiyor.”

 

HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK

Milletvekili Ahmet Akın Kamil Akyürek’e konuştu.CHP’li Milletvekili Ahmet Akın: “Her şeyden önce sağlık geliyor, Allah herkese sağlık nasip etsin bugünlerde sizlerin vesilesiyle de Balıkesir’deki hemşerilerime de mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum. Balıkesir’de kaybettiğimiz koronavirüsü belasından canlarımız, hemşerilerimiz oldu. Allah rahmet eylesin, hasta olanlara da Allah şifa versin diyoruz. Bütün dünyanın mücadele ettiği bu virüsle biz de Türk milleti olarak karşı karşıya kaldık. Hep birlikte devlet ile iktidar ile muhalefeti partisi ile herkes birlikte çalışıyor. Umarım bir an önce bunlar sonuçlanır çalışmaların sonucunda da en az kayıpla en az üzüntüyle bunu atlatırız.”dedi.

“Esnaf Can Kulağı İle Dinliyor”

“ Düşündüğümüz zaman evde kal demek kolay ama insanların işi, gücü ve aşı komple bir sokağa çıkma yasağı olmadığı sürece elbette dışarı çıkılacak. Çünkü eve ekmek götürmek zorundasınız, kendimizi onların yerine koyduğumuz zaman işte böyle anlarda devletin kucaklamasını, babalığını herkes görmek istiyor. Özellikle berberimiz, kuaförlerimiz kahvehanelerimiz, müzisyenlerimiz günlük çalışan, parasını kazanıp o para ile geçinen milyonlarımız var. Bu süreçte siyaset yapmayı doğru bulmuyorum. Türk milleti olarak bu koronavirüsü hepimizi ilgilendiren bir olay hepimizin başına bela, bunu da birlik ve beraberlik içerisinde atlatabiliriz. İnsanlarımızı evde tutmak için elimizden geleni yapmak zorundayız ama insanların minimumdaki bütün gelirlerini karşılamak zorundayız devlet bugün için var, bugünlerde gösterecek kendisini.”

“Virüs AK Partili, CHP’li Diye Ayırmıyor”

“Şunu da söylemek istiyorum, Balıkesir genelinde başta Sayın valimiz olmak üzere Büyükşehir belediye başkanımıza ve bütün belediyelerimize teşekkür ediyorum. İl Hıfzıssıhha kurulumuza ve il sağlık müdürümüze, sayın kaymakamlarımıza tekrardan teşekkür ediyorum çünkü bu süreç kolay bir süreç değil. Bu süreçte sayın valimizin aldığı tedbirleri uygulamaya çalıştığını görüyorum, kendisini de aradım kendisine de çalışmaları için teşekkür ettim. Aynı zamanda yapabileceğimiz ne varsa hazır olduğumuzu söyledik. Bizler de meclisi biliyorsunuz, mücadele ediyoruz belediyelerimiz çalışma içerisinde Bandırma belediyesinden tutun Edremit’e kadar oradaki halk kendi içerisinde mücadele ediyor. Hepsine gerçekten çok teşekkür ederim. Bu sürecin en büyük kahramanlarımız sağlık çalışanlarımız eczacısından başhekimine, İl sağlık müdürüne hepsi çok fedakârlık yapıyorlar bu da kolay bir iş değil. Kendi sağlığınızı bir kenara bırakıp, istediğiniz kadar kendinizi kollayın bu korona öyle bir bela ki nasıl ne şekilde yayıldığını zaten sayın bakan devamlı anlatıyor. Ben bunu üstüne basa basa söylüyorum, bu virüs Ak Partili kardeşlerime de bulaşıyor, MHP’li kardeşlerime de bulaşıyor CHP’li kardeşlerime de bulaşıyor yani bu virüs herkese bulaşabiliyor bu mantıkla hareket etmemiz lazım asla ve asla işin ortasına siyaseti koymamamız lazım.”

“Maske Dağıtımlarını Dikkatli Yapmak Gerekir”

“ Maske dağıtımında yapılacak yardımlara dek hepsini çok dikkatli ve çok hassas yapmamız gerek inanın Türk milletinin en önemli özelliği her şeyi not eder. İyiyi de kötüyü de not eder, bu süreçte özellikle siyaset yapılmamasını maske ihtiyaç gibi malzemelerin asla ve asla siyasi bir parti adı altında olmaması gerektiğini düşünüyorum. Kendi ödediği vergilerle alınan bir yardım ki bu yardım zaten hani derler ya bir elin verdiğini diğer el görmesin diye bunu siyasi bir malzeme yapıp dağıtmak bence hoş değil onun için bunu samimi duygularımla söylüyorum, bunu meclisteki konuşmamda da söylemiştim. Yıllardır bu ülkeye vergi ödeyen insanlar için bir fedakârlık lazım. Vergi yatıran insanların rahat etme zamanı devletin olanaklarını maksimum düzeyde kullandırması mecburidir, ayrıca belediyelerimizin kaynaklarında da sıkıntı olacak ileriki dönemlerde, siyasi parti ayrımı olmadan bütün belediyelerin bütçelerine yardımcı olunmalı. Şimdi sırada yardım olmalı, kolaylıkların getirilmesi lazım bazı kararlar aldık mecliste ve uzatıldı. Bunlar olduğu süreçte düşünebiliyor musunuz? İş yok, aş yok faturalar gelecek ama nasıl ödenecek. Türkiye’de elektrik ve doğal gaz özelleştirildi, su zaten belediyelerimizin elinde %50 fiyatlarında indirim yapıldı ama elektrik doğal gaz ne kadar su ne kadar. Dört kişilik bir aileye minimumda 165 liralık bir elektrik faturası geliyor. Yaklaşık 200 lira da bir doğal gaz faturası geliyor etti 365, 3 ay bunlar ücretsiz olsun ama nasıl ücretsiz olacak? Devlet bunu tek başına yapmayacak faturayı açtığınızda görürsünüz yarısı vergidir yarısı şirketlere aittir. Bu şirketler olmasa devlet olmasa faturayı kime göndereceksiniz? Bu yüzden fedakârlıktır ki bu yanlış anlaşılmasın, özelleştirilmiş zaten yalnızca devlet iktidarı bir araya gelsin şirketlerle bir araya gelip desinler’’ elimizi taşın altına koyma zamanıdır’’ şimdi gelin 3 ay milletten elektrik, doğalgaz almayalım zaten böyle olursa faturalar hakkında bir kaos olacak gerek yok.  365 lirayı o şirketlerin ve devletimizin ödeyecek gücü var ki biz bunu gördük, o şirketler bir kalemde milyonlarca doları şartlı bağış halinde yapabiliyorlar. Şartlı bağışın milletin ihtiyacı var biz de onu savunuyoruz. Ak Partili arkadaşlarımla da bu konuyu konuştum onlar da bana hak veriyorlar, İyi Partilerle de MHP’lilerde aynı şekilde. Meclis çalışmaları da devam ediyor. Cumhurbaşkanından vatandaşa dek herkese sorumluluk düşüyor, hakları korumak ve yardımlar ile bu gerçekleşmeli. Devlet var denilmeli, küçük esnaf ve günlük yaşayan vatandaşlar için yahut borç üzerinde olan hayvancı sıkıntı çekebilir ki bu süreç herkesi etkiliyor. Paket açıklandı, sayın başkanımız 100 milyar tl’ lik bir paket açıklandı bu 45 milyarlık bir tablo olduğunu ve paketin delik olduğunu gördük. Bu zor süreçte bunu hissettim, kredi verecek olan bankalar kefil istiyor, kefil bulamıyorlar.”

“Çiftçi Zor Durumda Kredi çekecek ama nasıl?”

“Çiftçi hayvancı kredi çekeceği zaman kefil bulamıyor. Kredi alamıyoruz, herkesin borcu alacağı var, bilinmezlik olduğundan biz de bunu açıklıkla dile getiriyoruz. Yerel basın ne yapacak?  Yerel basına eskisinden daha çok ihtiyacımız var Sosyal Sorumluluk Projesi yapılıyor ve desteklenmesi gerekiyor. Bu sosyal sorumluluğu ve fedakârlığa karşı teşekkürlerimi iletiyorum. Balıkesir’e evde kal mesajım en açık ve net olarak evde kal sürecini geçtik, evde tutma süreci olmalı bunun içinde günlük ihtiyacının karşılanması mecburidir bunun için vatandaşlarımızdan Balıkesirli hemşerilerimi bu toprakta büyüdüğüm bu toprağa şunu söylüyorum, millet için dünya için evde kalmasını söylüyorum, zor bir süreç olsa da esnafı düşünerek söylüyorum.” Kamil Akyürek’in haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu