Gündem

Ak Parti’de Neler Oluyor?

 

Balıkesir’de muhalefete gerek yok

Kurulduğu günden beri AK Parti Balıkesir teşkilatları sanırım basına bu kadar kötü tablo vermemişti. 10 dakikada görevden alındığını söyleyen il başkanı. Ardından yerine atanan başkan ve ekibine yönelik yıpratmalar. Önemli toplantıya katılmayan ilçe başkanı ve yönetimi isyan bayrağı açarak istifa depremi yaşayan Ümit Demirbaş. Bunlar teşkilatta yaşanan ve yazılıp çizilenler peki ya belediyeler? İşin o tarafı da durağan değil. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur olmak üzere Yılmaz ve özellikle Kafaoğlu’da dedikodu kazanında kaynatılan isimler. Sadece dedikodu ile geçiştirmek hafiflik olur, ‘Ateş olmayan yerden duman çıkmaz’ sözünü de yabana atmamak gerek. Hani demem o ki, Balıkesir’de muhalefete gerek yok, AK Parti kadroları, yöneticileri, başkanları gerekli muhalefeti yeterince yapıyorlar.

 

Edip Başkan artık özüne dönmeli

Mesela Edip Uğur’la başlayalım. Kim nereye başkan yada yönetici olacaksa, icazeti Uğur’dan almayı farz kabul ediyor. Yahu adamın işi gücü var, koskoca Balıkesir’in derdiyle dertlenecek O’na ne bilmem neciler derneğinin yönetiminden başkanından. Kimi istiyorsanız seçin, adam gibi yönetin. Yok, olmaz. Başkan bir görüp onay versin. Dinçer Orkan’dan sonra atanan Hasan Demiraslan konusu da basına yansımıştı. Hani belediye başkanları ile ilçe başkanlarından toplanan imzalar. Son dakikada çöpe atılmasaydı, Başbakan Yıldırım’a verilecekti. Ankara’da işin rengi morçama döndü kriz bir nebze bitirildi. Ama nereye kadar bitti. Ankara dönüşü yapılan ‘Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’ na kimler katılmamış iyi analiz edilirse, bitip bitmediği daha iyi anlaşılır. Burada en büyük görev, Başbakan’ın da tavsiye ettiği gibi Edip Başkan’a düşüyor. O artık milletvekili yada genel başkan yardımcısı değil. Siyaset üstü bir konumda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve asli görevi sadece bu.

 

Kemal Aydemir’i zorla mı tutuyorlar?

Hafta sonuna bakıyoruz, AK Parti Karesi İlçesi’nin sandık kurulu toplantısı var. Salonun maşallahı var, tıklım tıklım dolu. İl Başkanı orada, milletvekili orada, kim yok Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir.! Beyefendinin önceden planlanmış başka işi varmış. İnanalım mı? Sen o ilçenin başına geçmişsen o toplantıda olacaksın. Unutma sağda solda avukat olarak değil, bu partinin ilçe başkanı olarak önemli koltuklara oturuyorsun. Mesleğin yada sosyal hayatın gereği planların seni böylesine ciddi parti toplantılarından alıkoyuyorsa, zorla tutan mı var? Gelir gönlünü veren birisi o işi layıkıyla yapar. Haa, toplantı zaten sıradandı, katılmamam neden bu kadar sorun ediliyor diyorsan, Milletvekili Bostan ve İl Başkanı Demiraslan’a sormak gerek, başka işleri mi yokmuş ta Karesi’nin toplantısında vakit öldürmüşler.!

 

Demirbaş koltuğa mı yapıştın?

AK Parti’de; Bugüne kadar ceviz kabuğunu dolduracak açıklama, icraat, partiyi savunma, durumu anlatma, artık adına ne dersen de, gündemi olmayan ama etkinliklerde özellikle takkesiyle fotoğraflara girmeye hevesli bir ilçe başkanı var. 15 yıldır iktidar olan partide, vizyonu olmayan Altıeylül İlçe Başkanı Ümit Demirbaş nasıl bu göreve geldi ve nasıl bu kadar süre o koltukta kaldı vallahi çözemiyorum. Dün yönetim kurulundaki ekibin 3/2 sini istifalarla yitirdiğini öğrendiğimde şaşırmadım. Sonra bir gazetede, “Reis’e bağlıyım, bunlar söylenti işimin başındayım” türünden açıklamasını görünce, bir Reis dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, birde Reis’i Balıkesir’in ilçesinde resmen temsil eden Demirbaş’a baktım. Be kardeşim 60 kişilik yönetiminden 41’i gitmiş kalmış 19 kişi. Bu kadar mı zor yapıştığın koltuktan kalkmak?. Bu mu Reis’e bağlılığın?

 

Aydınlıoğlu ve Kırcı’nın mükafatı ne?

Birde vekiller var değil mi. Hem de 4 tane. Dördünü bir arada kaç kez gördünüz. Hadi rasgeldi, gördünüz diyelim. Birlik, dirlik içerisinde samimi bir tablo var mıydı.? Sema Kırcı ve Ali Aydınlıoğlu farklı bir konsepte. Dertleri, tasaları, rüyaları Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile. Mecliste, kulislerde özel yıpratma, öğütme makinesi gibi çalışıyorlar. Ne olacak öğütürlerse, büyükşehir mi ödülü, bir dönem daha garantisi mi? Kasım Bostan’da tam karşı blokta, kendisini bir basamak üste çıkararak meclise sokan kişiye diyet ödeyebilme çabasında gibi. Mahmut Poyrazlı nerede ne yapıyor ben pek görmüyorum.

 

Türkiye’de gündem ne beyler?

Sonuçta böyle bir birinden bağımsız teşkilat, belediye, meclis, yönetici tablosu çıkıyor ortaya. Gerek var mı başka muhalefete. İşin kötüsü bunlar gazete sayfalarına da yansıyor. Kahvede söylesen neyse de, tarihe, arşive katılıyor, tıpkı bu eleştiri yazısı gibi. Neler yok ki o arşivde, AK Parti tandanslı gazetelerin yine AK Partililere vurdukları var mesela en can alıcı cinsinden. Rant ve hatun iddiaları ile  Küçüksan’daki gibi hayıra yorulacak konulara girmiyorum bile.

 

Son olarak derim ki; Balıkesir’deki tüm AK Parti aktörlerini bir yere yazın karşı tarafa da Recep Tayyip Erdoğan’ı. En kıdemli, en önemli, en kralı dahil hangisi bu marka olmadan koltuk sahibi olabilirdi? Hiç birisi..!

 

O’nun ismi olmadan şu an bulunduğu koltuğu rüyasında göremeyecekler, bugün O’nun için hayati önem taşıyan sandığı doldurtmakla dertlenecekken, birbirlerinin kuyusunu kazmaya uğraşıyorlar ya, bunu anlamak mümkün değil.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu