GündemKöşe Yazıları

AK Parti’nin adayı kim olur?

Yerel seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP adayını açıkladı. Ahmet Akın. Akın genç, çalışkan ve zeki bir aday. Güçlü bir isim Balıkesir’de. Yada biz öyle görüyoruz. Yıllardır ilin her köşesine gitti, insanlarla iletişim kurdu. İYİ Parti’den milletvekili oldu. İYİ Parti’nin mecliste grup kurmasını sağladı. Demokrat Parti kökenli. Yani Saadet Partisi ile Ülkücü bazı kesimlerin oyunu alabilecek bir yapıda.

Ama bu Balıkesir’de Büyükşehir’i kazanmak için yeterli mi? Tabiî ki hayır. Balıkesir sağ kökenli bir il. Özellikle kırsalda AK Parti’nin gücü küçümsenemez. Seçimlerde belirleyici olanda kent merkezlerinden çok kırsal mahalleler.

AK Parti’de ise haftasonu 40 belediye başkanı açıklandı. İçlerinde Balıkesir gibi küçük Büyükşehirlerde var. 14 tane Büyükşehir açıklandı. Bunlar netleşen isimler. Arasında Balıkesir yoktu. Demek ki Balıkesir adayı net değil. Bundan çıkartılacak sonuç bu. Kim ne derse desin. Bu konuda duygusal olmaya gerek yok. Zekai Kafaoğlu, başkanlık için güçlü bir isim ama şuan kesin değil. Diğer illerde gördük bir çok ilde yeni isimler açıklandı hep. Bi Gaziantep ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinde mevcut isimler devam ediyor. Bir çok aday ise teşkilattan geliyor. Eski il başkanları yani. Bazı yerlerde ise ilçe belediye başkanları Büyükşehirlere aday gösterildi.

Balıkesir’de de büyük olasılık, yada kamuoyu beklentileri Zekai Kafaoğlu olsa da ben değişim ve sürpriz yaşanabileceğini düşünüyorum. Yapılan anket ve çalışmalarda özellikle Balıkesir’de bazı isimlerin önplana çıktığını söyleyebilirim.

Birincisi Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz. Genç, hızlı, renkli bir belediye başkanı. Özellikle soysal ve kültürel alanlarda ilçesine renk katmış bir isim. Güçlü bir aday.

Bir diğer isim ise Dinçer Orkan. Eski il başkanı. Mevcut Büyükşehir Belediyesi meclis üyesiydi, vekillik için istifa etti. Görevden alındığı için kimse şimdiye kadar dillendirmedi ama Dinçer Orkan’da teşkilat tarafından tanınan güçlü isimlerden biri. Meclis üyeliği deneyimi de var.

İl Başkanı Hasan Demiraslan. Teşkilatta güçlü bir isim. Genç. Tecrübesiz olmasına rağmen kulislerde bir çok kurt siyasetçi karşısında omurgasını bozmadı. Dik duruş sergiledi.

Diğer isimler ise Mahmut Poyrazlı. Eski il başkanı ve milletvekili. Teşkilatta seviliyor. Mütevazi ve güçlü bir isim. Sağlık sorunları vardı ama daha iyi olduğunu öğrendik. Aday olarak güçlü isimlerin başında geliyor.

Bir diğer isim ise İsmail Özgün. İsmail Bey’i 90’lı yıllardan tanırım. Refah ve Fazilet Partileri döneminden. Milli Görüşçü, Balıkesir’de sevilen bir isim. Onunda Zekai Kafaoğlu’nu işaret ettiği söyleniyor.

Son olarak ise AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, Gazeteci, sıcak, herkesle kucaklaşabilen bir isim. Mütevazi bir kişilik. Bürokrat geçmişi de var. Toplumda kabul görebilecek, beklide Akın karşısında en fazla şansı olan isimlerin başında. Kendisi bunu istemedi.  Ama kuvvetli isimlerden.

Bu kişisel görüşüm ama ben AK Parti’nin bu isimlerden birini Büyükşehir için aday olarak göstereceğini düşünüyorum.  Bazı meslektaşlarım ve bazı fanatik arkadaşlar kızabilir. Ama siyasette fanatizm olmaz. Araştırmalar, teveccühler gerçek olanlar. Seversiniz sevmezsiniz buda önemli değil. Ne Yılmazcı, ne Orkancı nede Kafaoğlucu neden Edipçi oldum. Nede başka bi ‘cu’. İşimizi yaptık. Önemli olan kamuoyu yoklamaları diyorum.

Aday bugün belli olabilir. Kim olursa olsun hayırlı olsun. Biz sadece Balıkesir’e gelecek hizmetlere bakıyoruz. Önemli olanda o zaten.

Herkese hayırlı haftalar..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu