EkonomiGündem

Akaryakıt Fiyatları Hakkında Çıkan İddialara Cevap

31 Mart Seçimleri Sonrası Gündeme Bomba Gibi Düşen İddia Üzerine Açıklama Geldi

Akaryakıt Fiyatları Hakkında Çıkan İddialara Cevap

Akaryakit Fiyatlari Hakkinda Cikan Iddialara Cevap 1

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan Cevap

Gelen son dakika haberine göre, 31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak üç haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, akaryakıt istasyonlarına dağıtım şirketlerinden tabela değişikliği talimatı gittiği iddialarını kesin bir dille yalanladı.

İddialar Gerçeği Yansıtmıyor

DMM’nin resmi hesabından yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, ‘Akaryakıt dağıtım şirketleri, bayilerinden yıl sonuna kadar fiyat tabelalarını 3 haneli olacak şekilde yenilemelerini istedi.’ iddiası doğru değildir. Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir.” denildi.

Dezenformasyonlara Karşı Dikkatli Olun

Açıklamada ayrıca, “Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, ‘bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair’ bir öngörüsü veya tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir. Seçim öncesinde kamuoyunu manipüle etmek amacıyla kasıtlı bir şekilde üretilen dezenformasyonlara itibar etmeyiniz.” uyarısı yapıldı.

Haber: Bülten

Türkiye’de Elektrikli Otomobil Satışları AB Ortalamasının Üzerinde

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu