Özel Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesir’de Sıfır Atık Hareketi

Balıkesir'de, atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle başlatılan Sıfır Atık projesi, Emine Erdoğan tarafından 2012 yılında kamuda başlatıldıktan sonra, ilçe belediyeleri de önemli çalışmalara imza atıyor.

Balıkesir’de Sıfır Atık Hareketi

Balikesirde Sifir Atik Hareketi 1
Balıkesir’De Sıfır Atık Hareketi

Karesi Belediyesi’nde Yürütülen Çalışmalar

Karesi Belediyesi, bu yılın başlarında hizmete giren Atık Getirme Merkezi’nde atıkların toplanmasının yanı sıra öğrencilere eğitim de veriyor. Belediye, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü kurarak sıfır atık yönetimini ilçe genelinde yaygınlaştırıyor. Geri kazanılabilir atıkların toplanması için mobil atık getirme merkezleri kurulması da bu kapsamda gerçekleştirilen önemli adımlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Sıfır atık yönetim planının hazırlanması, tekstil/giysi atıklarının ayrı toplanması için kumbaraların yerleştirilmesi, evlerden kaynaklanan atık ilaçların toplanması için ekipman temini ve yerleştirilmesi gibi pek çok önlem alınmış durumda. Ayrıca, geri kazanılabilir atıklar için konteynerlerin yerleştirilmesi ve atık piller, bitkisel atık yağlar, atık elektrikli ve elektronik eşyaların toplanması gibi konularda da önemli adımlar atılmış.

Altıeylül İlçesi’nde Gerçekleştirilen Çalışmalar

Altıeylül İlçesi’nde de Sıfır Atık projesi kapsamında etkili çalışmalar yürütülüyor. İlçede yapılan çalışmalar sonucunda yıllık 60 bin ton evsel katı atık geri dönüşüme kazandırılırken, kamu ve kuruluşlara da bin 100 ton geri dönüşüm sağlanmış durumda. Altıeylül Belediye Başkanı, bu çalışmaların önemine vurgu yaparak, çöpten elektrik ürettiklerini ve Balıkesir’in temiz ve yeşil bir şehir olmasının yanı sıra geri dönüşüm konusunda da öncü olduklarını belirtiyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Rolü

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çöp toplama tesislerinin yanı sıra molozlarla birlikte evsel ve katı atık tesislerinin oluşturulduğunu ifade etti. Yılmaz, Balıkesir’in temizlik ve geri dönüşüm konusundaki çabalarının, şehrin dışarıdan gelen ziyaretçiler tarafından takdir edildiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin sıfır atık projeleriyle şehre değer kattığını vurgulayan Yılmaz, ürettikleri elektrikle binlerce haneyi aydınlatmanın gurur verici olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Balıkesir’de Sıfır Atık Hareketi

Edremit’teki Minik Ellerden Sıfır Atık Sergisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu