Eğitimİlçe Haberleri

İkinci Ortak Sınavlar Balıkesir’de Tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ortak sınavlar, Balıkesir'deki okullarda başarıyla gerçekleştirildi.

İkinci Ortak Sınavlar Balıkesir’de Tamamlandı

Ikinci Ortak Sinavlar Balikesirde Tamamlandi 1
İkinci Ortak Sınavlar Balıkesir’De Tamamlandı

Öğrencilere Adil Değerlendirme Sağlıyor

Ülke genelindeki farklı okullarda ve bölgelerdeki öğrencilerin bilgi ve becerilerinin aynı kriterler çerçevesinde değerlendirilmesine imkân sunan ortak sınavlar, eğitim sisteminin gelişimine katkıda bulunuyor. Bu sınavlar, eğitim müfredatının etkinliğinin ölçülmesine, eksikliklerin tespit edilip giderilmesine ve eğitim standartlarının yükseltilmesine olanak tanıyor. Öğrencilerin ortak sınavlara hazırlık süreci, disiplinli çalışma alışkanlıkları kazanmalarına ve özyönetim becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Ikinci Ortak Sinavlar Balikesirde Tamamlandi 2
İkinci Ortak Sınavlar Balıkesir’De Tamamlandı

Sınav Tarihleri ve Dersler

2023 yılının Aralık ayında 6 ve 9’uncu sınıflar için standartlaştırılan ortak sınavların ikincisi, 26 Mart’ta 6’ncı sınıflara Türkçe, 9’uncu sınıflara Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden yapıldı. 27 Mart’ta ise aynı sınıf seviyelerine Matematik dersinden sınavlar gerçekleştirildi.

Teşekkürler İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’dan

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “İlimizde ilgili sınıfların tüm şubelerinde ortak sınavlar sorunsuz bir şekilde tamamlanmış olup sınavların değerlendirme süreci başlamıştır. Sınavların düzenlenmesinde emeği geçen okul yöneticileri, öğretmenlerimiz ve Ölçme Değerlendirme Merkezi görevlilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Haber: Bülten

YÖK’ten Yeni Denklik Düzenlemesi!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu