EğitimTürkiye Gündemi

YÖK’ten Yeni Denklik Düzenlemesi!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrencilere yönelik denklik işlemlerinde önemli bir değişikliğe gittiğini duyurdu.

YÖK’ten Yeni Denklik Düzenlemesi!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrencilere yönelik denklik işlemlerinde önemli bir değişikliğe gittiğini duyurdu. Yapılan yeni düzenlemeyle, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Bunun yanı sıra, ilk 1000 sıralamasında bulunan üniversitelerden mezun olanlar için YKS sınavına giriş şartı aranmayacak.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunun sıralamaları esas alınarak yapılan düzenlemeyle ilgili detaylar paylaşıldı. Buna göre, ilk 400’de yer alan üniversitelerin bütün programlarından mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. İlk 1000 sıralamasında bulunan üniversitelerden mezun olanlar ise YKS sınavına girmek zorunda kalmadan denklik başvurusu yapabilecekler.

Özellikle tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk gibi alanlardan mezun olanların denklik işlemleri de özel olarak ele alınacak. İlgili bölümlerden mezun olanlar, başvuruları transkriptlerine göre bireysel olarak incelenerek değerlendirilecek.

Bu yeni düzenlemeyle, yurt dışında eğitim alıp ülkede denklik işlemleriyle karşılaşacak öğrencilere daha fazla kolaylık sağlanması hedefleniyor.

 

 

Haber: Bülten

1 Nisan’da Okullar Tatil!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu