GündemSiyaset

AKBIYIK ÖZEL’DEN ÖZÜR DİLEMEDİ!

Demokrat kökenli ,bir vakit AK Partili ve bugünün CHP Karesi Belediye Başkan Adayı Mesut Akbıyık’tan bir hamle daha geldi. CHP'nin adayı Akbıyık’ın Özel ve Kılıçdaroğlu hakkında FETÖ'den suç duyurusunda bulunmuş ve akabinde CHP’den aday gösterilince özür dileyeceğim demişti.

AKBIYIK ÖZEL’DEN ÖZÜR DİLEMEDİ!

Demokrat kökenli ,bir vakit AK Partili ve bugünün CHP Karesi Belediye Başkan Adayı Mesut Akbıyık’tan bir hamle daha geldi. CHP’nin adayı Akbıyık’ın Özel ve Kılıçdaroğlu hakkında FETÖ’den suç duyurusunda bulunmuş ve akabinde CHP’den aday gösterilince özür dileyeceğim demişti.

 

Özgür Özel Balıkesir’e Geldi Özür Dilediniz mi?

Akbıyık’ı arayıp CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den özür dilediniz mi? Diye sorduk.  Haliyle, epeydir sahalarda görmediğimiz, siyaseten değişken Mesut Akbıyık, telefonumuzu önce sevinçle açtı. Bir müddet sohbet ettikten sonra, kendisine “CHP Genel Başkanı Özgür Özel Balıkesir’e geldi. Özür dileyeceğim diye açıklamanız var. Fırsatınız oldu mu?” Diye sordum.

Bu Konuya Girmeyelim!

Akbıyık’ın yanıtı oldukça ilginç oldu. “Bu konuya girmeyelim, Yarın görüşelim” dedi. Bugün arar mı aramaz mı bilmem. Malum, ilimizde siyasetçilere soru sormaya gelmiyor. Ayarları hemen bozuluyor. Oysaki bu soruları 10 yıl öncede sorardım. Evet ya da hayır der, ustaca konuyu çevirir bir şekilde cevap verirlerdi. Bugünün siyasetçileri fazla amatör kalıyor!

Sorulara Yanıt Yerine “Bu Konuyu Kapatalım!”

Akbıyık’ın FETÖ’den suç duyurusu konusunda yaptığı bir açıklama olmuştu. Siyasilerin hataları, kendilerine göre gafları olabilir. Bu gayet şeffaf görünüyor zaten. Bugünse gayet açık ve net olabilecekken, “konuyu kapatalım, bu konuya girmeyelim. Kalmış üç gün. Öndeyiz, kazanıyoruz” demek, görünen yüzü kapatmak gerçeklikle ne kadar çelişkili. Hadi kazandın diyelim halının altına süpürdüğün bu tozlar kapalı mı kalacak? Hadi kaybettin diyelim, özür dilemekten vaz mı geçeceksin? Mitinglerde çokta samimi bir duruş izlemedim, görmedim.

Akbiyik Ozelden Ozur Dilemedi

Hatırlayalım ;

Kılıçdaroğlu Ve Özel Hakkında Fetö’den Suç Duyurusu

Mesut Akbıyık, Süleyman Soylu döneminde Demokrat Parti’nin (DP) Balıkesir il başkanlığını yaptı. Daha sonra Soylu ile birlikte AK Parti’de siyasi yaşamını sürdürdü. 2015 yılında AK Parti Karesi Belediye Meclisi üyeliği görevinden milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

2019’da ise Karesi Belediye Başkanı aday adayı olmuştu. Akbıyık, 2017 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP TBMM Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç hakkında FETÖ/PDY’yle iltisakları oldukları iddiasıyla Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

‘Özür Dileyeceğim’

AK Parti’de görev yaptığı sırada Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel hakkında FETÖ’den suç duyurusu yapan CHP’nin Karesi Belediye Başkan Adayı Mesut Akbıyık, “En kısa sürede eski Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Genel Başkanımız Özgür Özel’i ziyaret edeceğim ve özür dileyeceğim” demişti. O özür hala gelmedi…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bigadiç’te Halka Seslendi

Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu