Gündemİlçe HaberleriSiyaset

AKIN: YÜKSEK ÜCRET VE YÜKSEK KAZANÇ

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Erdek Düzler, Aşağıyapıcı, Tatlısu mahallelerini ziyaret etti. Akın, esnaflara hayırlı işler diledi. Sohbet ederek iktidara gelmek için destek istedi.

“İŞSİZE İŞ BULACAĞIZ”

Akın, “Ekonomik adaletsizlik ve eşitsizlikler her geçen gün derinleşmekte, toplumun en zengin % 5’lik kesimi, en yoksul % 5’lik kesimin gelirinin 24 katını elde etmektedir. Yaklaşık 16 milyon insanımız yoksuldur ve bu sayı yıllardır azaltılamamaktadır. 6 milyon insanımız işsizdir veya iş bulacağına dair umudunu yitirmiştir. ” dedi.

“ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALMAYACAĞIZ”

Asgari ücret, neredeyse açlık sınırının bile altındadır. 1 Ocak 2019’da net asgari ücreti 2.200 TL yapacağız. Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız. Asgari ücrete yılda bir defa değil, altı ayda bir zam yapacağız. Asgari ücret artışını enflasyon ve refah artışı payını dikkate alarak altı ayda bir belirleyeceğiz.” dedi.Akın, “Ülkemizi refaha ve huzura buluşturacağımız güzel günlere az kaldı.” dedi. Akın daha sonra Erdek, Çakıl ve Karşıyaka mahallelerinde hemşerileriyle buluştu. Akın, “Ülkemizin çok önemli sorunları var; CHP iktidarında birlik beraberlik içinde bu sorunların üstesinden gelebiliriz ama önce asıl sorundan, mevcut iktidardan kurtulmalıyız” dedi. Milletvekili Akın Erdek ziyaretlerinden sonra Susurluk Ümiteli ve Söve mahallelerinde hemşerileriyle buluşmaya devam etti. Akın, “Cumhuriyet Halk Partisi, baskıcı ve çarpık yönetim anlayışına son verecek, tüm Türkiye’yi kucaklayan ve tek bir yurttaşımızı dahi dışarıda bırakmayan yeni bir demokratik anayasayı, tüm partilerle birlikte yaşama geçirecek.” dedi. Akın daha sonra Susurluk Atatürk parkında vatandaşlarla buluştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu