GündemEkonomiTürkiye Gündemi

ALBAYRAK ‘’ENFLASYONDA İYİLEŞME SAĞLANACAK’’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyonda iyileşme sağlanacağını, ayakları yere basan, sağlıklı bir büyümeyi hedeflediklerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, G20 Maliye Bakanları Toplantıları için Arjantin’e giderken uçakta gazetecilere açıklama yaptı. Edinilen bilgiye göre piyasalardaki son durumu değerlendiren Bakan Albayrak ‘Piyasalarla ılımlı bir rota belirleneceğini söyledi.

“ENFLASYONDA İYİLEŞME SAĞLANACAK”

Bütçe disiplininden taviz verilmeyeceğini belirten Bakan Albayrak, ” Enflasyonda hissedilir bir iyileşme sağlayacağız. Bütçe disiplininden taviz verilmeyecek ayakları yere basan program hazırlanacak” ifadesini kullandı. Yeni dönemde Merkez Bankasına ilişkin politika hakkında da bilgi veren Bakan Albayrak, “Etkin bir Merkez Bankası hedefliyoruz. Merkez Bankası iktisadi hayatı doğru görüyor kurguluyor” dedi. Türkiye’nin Yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olacağının altını çizen Albayrak, “Eylül ayına kadar gerçekçi, güçlü bir program” hazırlanacağını söyledi. Bakan Albayrak, ”Piyasalarla kavga etmeyeceğiz, kazan-kazan ilişkisine bağlı yürüyeceğiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu