GündemEkonomi

Alın Teriyle Akıl Teri Karıştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen İzleme Değerlendirme Sistemi (İZDES) programı kapsamında düzenlenen toplantıda ana konu istihdam seferberliği oldu.

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen İzleme Değerlendirme Sistemi (İZDES) toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Saadettin Akyıl yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli seferberlik çağrısı doğrultusunda bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun Konya’dan başlattığı çalışma hayatında milli seferberlik programı kapsamında bu gün de Balıkesir’deyiz. Bakanımızın selamlarını iletiyoruz. Bakanlığımızın talimatı ile burada çalışma hayatının tarafları ile bir araya geleceğiz. Ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde bakanlığımızın yaptığı çalışmaları, uygulamaları ve teşvikleri taraflarımıza anlatacağız’ ifadelerini kullandı.

 

Balcı ‘İŞKUR Üzerine Düşeni Yapıyor’

İstihdama yönelik çalışmalarla ilgili Büyükşehir MERHABA’ya özel açıklamalarda bulunan İŞKUR Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı, ‘İZDES adı altında bir proje söz konusu. Bu proje kapsamında izleme değerlendirme sistemi kuruldu. Çalışma Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri 81 ilimizde illerde kurumlarımız hem İŞKUR’u hem de Sosyal Güvenlik Kurumu’nu yerinde gidip gözlemliyorlar yaptıkları işi. Daha önce bir kez geldiler. Bir takım öneriler ortaya koydular. Eksikler varsa o eksiklikleri belirttiler ve şu anda da daha üst düzeyde ve seviyede ilimizi ziyarette bulundular. Daha önce belirttikleri öneriler yerine getirilmiş mi bunları bir taraftan gözlemlemeyi hedeflediler. Tabi biz onların daha önceki önerileri doğrultusunda hem Sosyal Güvenlik Kurumu hem de İŞKUR olarak üzerimize düşenleri yaptık’ ifadelerini kullandı.

 

Balcı ‘İstihdama Yönelik Önemli Çalışmalar Yapılıyor’

İŞKUR Balıkesir Müdürü Nazım Balcı, ‘Hem İŞKUR hem de Sosyal Güvenlik Kurumu kendi binalarını yapıyorlar. Yakın zamanda inşallah iki binada devreye girecek. Çalışma Bakanlığı’nın buradaki birimleri son derece modern çalışma ortamlarına kavuşacak. Bu anlamda tabi diğer taraftan da çalışma hayatında bir milli seferberlik cumhurbaşkanımızın çağrısıyla devreye girdi. Bu çağrı ile ilgili olarak da ilimizde bakanlığımızın üst düzey yetkilileri işverenler ile görüşmeler yapıyorlar. Biz zaten bu çalışmaları sürdürüyoruz. Ama onlar da yaptığımız çalışmaları yerinde görmek istediler. Diğer taraftan kurumumuz aracılığıyla yapılan işe yerleştirmelere yönelik olarak da  o grupları, onlardan bir grup oluşturduk 10 kişilik. Açık işlerden işe yerleştirilenler, toplum yararına programlardan işe yerleştirilenlerden, işbaşı eğitim programlarından işe yerleştirilen, engelli işe yerleştirenlerden onlarla birlikte oturup bir sohbet havasında durumu görmek isteyecekler. Kurumlarımız hizmetleri hakkındaki görüş ve önerilerini alacaklar ve bunları bakanlık seviyesinde de daha sonra değerlendirilecek. Biz tabi bu ziyaretten son derece memnunuz. Önce valimizi ziyaret ettik. Valimiz de sosyal güvenlik kurumu müdürümüz ve bizzat ben işyerlerimizi ziyaret ediyoruz. Artı istihdam ile ilgili beklentilerimizi onlara iletiyoruz. Devletin bu anlamda önemli teşvikleri söz konusu. Bu teşvikleri bizzat giderek anlatıyoruz. Bu anlamda o teşviklerden de faydalanmalarını arzu ediyoruz. Bunun için buradan işverenlerimize sesleniyoruz hakikaten işkur ile ilgili, sosyal güvenlik kurumu ile ilgili de önemli teşvikler söz konusu. Bunlardan faydalansınlar ve istihdama bir artı da onlar koysunlar’ ifadelerini kullandı.

 

Akyıl ‘Daha Müreffeh Bir Türkiye’

İstihdama yönelik çalışmalardan bahseden Müdür Saadettin Akyıl, ‘Burada hem işçilerimizle hem işverenler  ile bir araya gelip, bakanlığımızın teşviklerini anlatacağız. İstihdama katkı sağlamak amacıyla, kayıt dışı istihdama mücadelemizde taraflarımızın desteğini isteyeceğiz. İstihdama artı bir ilave katkı sağlamak için onlara birlikte yapılabilecek çalışmaları, uyguladığımız teşvikleri, sorunlarını, çözüm önerilerini hepsini alacağız. Burada onlarla çözebildiklerimizi çözeceğiz. Çözemediklerimizi Ankara’ya taşıyacağız. Ankara’da bakanlığımız başkanlığı tarafından oluşturulan kurulda da onların çözüm önerilerini, çözümlerini tekrar tartışıp, çözmeye çalışacağız. Bu kapsamda alın terinin akıl teriyle değerlendiği her ikisinin de hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız. Bu yapılan çalışmalarda sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Çünkü yaptığımız çalışmaları özellikle taraflara ulaştırmak ve bilgilendirmek için basının öneminin farkındayız’ ifadelerini kullandı. Yapılan toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnşaat ve Emlak Daire Başkanı İsmail Ertüzün, Çalışma Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Mali Hizmetler Daire Başkanı Halit Çağdaş, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Politika ve Strateji Daire Başkanı Meftun Sakallı, Balıkesir İŞKUR Müdürü Nazım Balcı ve merkez müdürleri katıldı.

 

Yoldaş Kocaer

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu