GündemEkonomiÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Altın Ve Gümüş’ün Yıldızı Parlayacak

Altın Ve Gümüş’ün Yıldızı Parlayacak

Balıkesir Kuyumcular Ve Mücevheratçılar Dernek Başkanı Recai Gürcan Altın Ve Gümüş’ün Geleceğinin Vatandaş Nezdinde De Önemli Bir Yatırım Aracı Olacağını Söyledi. Recai Gürcan, Konuyla İlgili Görüşlerini Merhaba’ya Değerlendirdi.

Altın Ve Gümüş’ün Yıldızı Dahada Parlayacak

Takı dünyasında kadınların gözdesi olan Altın aynı zamanda bir yatırım aracı olarak ta güven duyulan liman. Son yıllarda artan fiyatlara rağmen değerini katlayan Altınla birlikte Gümüş’te gündeme gelmeye başladı. Gümüş’ünde önemli bir yatırım aracına dönüşmesi bekleniyor.

Dsc 7466

“Vatandaşımız Gümüş’üde Bir Kenara Koysun”

Dünyada elle tutulur gözle görülür Altından başka bir kıymetli maden olmadığının altını çizen Gürcan, Altına alternatif ve Altın üretim azlığı nedeniyle gümüş gündeme geldiğini söyledi. Gürcan, “ Gümüşü de bir yatırım aracı olarak vatandaşlar bir kenara koysun. Ben gümüşünde 3-5 aylık periyotta 20 lira gibi telaffuzunu yaptığımda 5 lira olan gümüş nasıl 20 lira olur demişlerdi. Bakın oldu ”dedi.

“Yapılması Gereken Belli”

Balıkesir Kuyumcular ve Mücevheratçılar Dernek Başkanı Recai Gürcan Altın ve gümüş’ün geleceğinin vatandaş nezdinde de önemli bir yatırım aracı olacağını ve olduğunu söyledi. Konuyla ilgili görüşlerini MERHABA’ya değerlendiren Gürcan, “ Altının geleceği konusunda, 3 yıl önce Altın 200TL civarındayken kısa zamanda Altın 300 TL olabilir diyerek verdiğim beyanatlar olmuştu. Altın bir sene içinde 600 TL olması lazım yada bu rakamlara gelebilir demiştim. O zaman bu açıklamalarıma gülenler olmuştu. Bu görüşlerimi sunarken ben sebeplerini de söylemiştim. Akabinde 600 TL olduğunda Altının Bin TL hatta daha üzerini bile görebileceğini söyledim. Altın 2 bin 70 onslara çıktığı zaman 300 liralara geldi. Dolar düşüktü fakat Bin 700 onslara geldiğinde Dolar biraz yükseldi. Altını tetikledi. Binleri gördü. Altın’ın Bin lira olacağını söylediğimde de buna gülenler olmuştu ancak Bin 50 TL’yi gördük ”dedi.

“Altının Kendi Piyasası Var”

Altının hem dolarla iniş çıkışı hem de kendi piyasası olduğunu belirten Gürcan, “ Dünyada arz talep meselesi var. Altın düşmedi düşen Dolar. Dolardan dolayı altın geri geldi. Altının ons’unun Bin 800 doların altını Bin 700-800’leri görmediği sürece bin 8002ü zorlayacağını ve 2binli rakamlarla telaffuz edileceğini söylüyorum. Piyasaya sürülen Dolar bazlı paraların adresinin bir kısmının Altında olacağını düşünürsek Altının ivmesinin yukarıya çıkacağını düşünüyorum. Bu Altının daha altını kabul etmesi zaten düşünülmez ”şeklinde konuştu.

Gumus Yatirimi

“Gümüş’üde Bir Kenara Koyun”

Dünyada elle tutulur gözle görülür Altından başka bir kıymetli maden olmadığının altını çizen Gürcan, “Altına alternatif ve fazla Altın üretim azlığı nedeniyle gümüş gündeme geldi. Gümüşü de bir yatırım aracı olarak vatandaşlar bir kenara koysun. Ben gümüşünde 3-5 aylık periyotta 20 lira gibi telaffuzunu yaptığımda 5 lira olan gümüş nasıl 20 lira olur demişlerdi. Bakın oldu ”dedi.

“İlgi Hergeçen Gün Artıyor”

Recai Gürcan, “ Bizim İstanbul’daki meslektaşlarımızda gümüş alın 20 lira olur demişlerdi. Gümüşe olan piyasalarda, sanayi kolunda veyahut vatandaş nezdinde yatırım fonları nezdinde ilgi her geçen gün artıyor. Buda Altın’ın piyasada elle  tutulur meta olarak az olması. Altın güncelliğini korur ve geri geleceğini pek düşünmüyorum. Belki kısa vadede geri gelebilir ancak uzun vadede geri geleceğini düşünmüyorum. En güzel yatırım aracı Altın ve Gümüş. Haber: Nursima Akyürek Foto:Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu