Dünyadan HaberlerEğitimGündem

ANAOKULU BİTTİ ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

Necatibey Eğitim Fakültesi Anaokulu öğrencileri, Balıkesir Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü laboratuvarına bir araştırma ve inceleme gezisi düzenlediler.

Necatibey Eğitim Fakültesi Anaokulu Öğrencileri, Balıkesir Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü laboratuvarına bir araştırma ve inceleme gezisi düzenlediler. Anaokulu Müdürü Fatma Zengin Altınsoy ve öğretmenleri eşliğinde Fen-Edebiyat Fakültesine gelen öğrencilere Prof. Dr. Fatih Satıl tarafından Biyoloji laboratuvarında mikroskoplarda gözle görülmeyen mikro canlıları gösterildi. Suda yaşayan mikro canlıları gören minik öğrenciler gözlerine inanamadılar, şaşkınlıklarını gizleyemediler. Prof. Dr. Fatih Satıl: “Ağaç yaşken eğilir.

Bu çocuklar geleceğin üniversite öğrencileridir. Geleceğin bilim insanlarına mikroskopta mikro dünyanın minik canlılarını gösterdik. Bu etkinlik ile canlılara ve doğaya karşı farkındalık oluşturmaya çalıştık.” açıklamasında bulundu. Daha sonra böcek müzesini de gezen öğrenciler birbirinden ilginç böcek türlerini görme fırsatı yakaladılar. NEF Anaokulu öğrencilerine araştırma gezisi sonrasında Prof. Dr. Fatih Satıl, Botanik bahçesinden hasat edilmiş olan lavantalardan birer demet hediye edip okul bahçesinde bir hatıra fotoğrafı çektirdiler. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu