Gündem

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Belli Oldu

Anayasa Mahkemesi üyesi Basri Bağcı, Yüksek Mahkemenin başkanvekilliği görevine seçildi. Bağcı, 9 oy alarak salt çoğunluğu sağlayarak Anayasa Mahkemesi Başkanvekili oldu.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Belli Oldu

Anayasa Mahkemesi Baskanvekili Belli Oldu 1
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Belli Oldu

9 Oy Aldı

21 Mart’ta yapılan seçimde başkanvekilliği görevini yürüten Kadir Özkaya’nın, AYM Başkanı Zühtü Arslan’nın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle yeni başkan seçilmişti. Başkanvekilliği görevi için AYM Genel Kurulunda gerçekleştirilen seçimde Basri Bağcı, 9 oy alarak salt çoğunluğu sağladı ve Anayasa Mahkemesi Başkanvekili unvanını kazandı.

Başkanvekili Bağcı’nın Kariyeri

Basri Bağcı, 1967 yılında Ankara’nın Elmadağ ilçesinde doğdu. 1988’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Bağcı, 1989’da Ankara adli yargı hakim adayı olarak mesleğe başladı. Meslek hayatında Sivas Gürün, Siirt Pervari, Konya Hüyük’te cumhuriyet savcılığı görevlerinde bulunan Bağcı, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında adalet müfettişliği ve adalet başmüfettişliği gibi çeşitli görevlerde de bulundu.2017 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Bağcı, 2 Nisan 2020 tarihinde Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiş ve 6 Nisan 2020 tarihinde göreve başlamıştı. Bağcı’nın Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olarak atanması, Türkiye yargı sisteminde önemli bir görev değişikliğini temsil ediyor.

Haber: Bülten

Anayasa Mahkemesi Başkanlarının Seçimi Bugün Başlıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu