GündemSiyaset

‘APOLETLERİNİ SÖKECEK MÜPTEZEL ANASINDAN DOĞMADI’

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik ‘Apoletlerini sökeceğim’ sözüne bir tepkide Balıkesir MHP İl Başkanlığından geldi. CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik ‘Apoletlerini sökeceğim’ sözüne bir tepkide Balıkesir MHP İl Başkanlığından geldi. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Suat Par “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin apoletini sökecek müptezel kişi anasından doğmadı” Liderimizin bu sözü ile Balıkesir’de bu sözün üzerine bizde mührümüzü vuruyoruz.” dedi.

TALİHSİZLİK OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkeir İl Başkanlığı binasında dün Milletvekili adaylarının da katılımı ile bir basın açıklaması yapıldı. MHP İl Başkanı Suat Par yaptığı açıklamada “apolet” konusunda gündeme gelen CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin sözlerine tepki gösterdi. Par, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılmış olduğu bir iftar programında 2.Ordu Komutanımızın yemeğe katılarak Cumhurbaşkanının konuşmasını alkışlaması ile ilgili Cumhurbaşkanı adayı olan bir Milletvekilinin “ Apoletlerini sökerim” demesini talihsiz ve tribüne oynamak olarak değerlendiriyorum. ”dedi.

İLERİ DEMOKRASİ ÖRNEĞİ

Par açıklamasında  “Avrupa ve gelişmiş olduğunu iddia eden ülkelerin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şuandaki siyasal yapılanmasını müdahale etme gibi bir çalışmaları var. Buradan bakıldığında insan halkları Türkiye Cumhuriyetinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara seçme hakkı verilerek Avrupa’da ortada olmayan ve kadınların sayılmadığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadına seçme ve seçilme hakkını vermesi ile ileri demokrasiyi bizim nasıl işlettiğimizin örneğini vermişti.

“LİDERİMİZİN AF İSTEĞİNİ YİNELİYORUZ

MHP İl Başkanı Suat Par, “Bunun yanına liderimizin de ifade ettiği cezaevlerinde yatan ve kader mahkumu olarak tabir edilen tecavüz ve terör suçlarını içine almayan sadece kader mahkumu tabir edilenleri kapsayan bir af çıkartılması noktasında bizde destek veriyoruz”dedi.

ÜLKÜCÜLER’ E VERİLECEK BİR HESAP VAR

Cumhur ittifakının içinde MHP ve AKP yer alıyor vatanını milletini sevenlerin bir ittifakı söz konusu karşı ittifakı göz önünde bulundurduğumuzda bazı fotoğraflar var. Akşener’in oteldeki toplantıya katıldığı fotoğrafları gösteren İl Başkanı Par, “ İstanbul  Conrad otelde  Hillary Clintondan ne talimat aldığını Türkiye’deki 85 milyona açıklamak mecburiyeti var. Dedi. Fotoğraftan bir saat sonra yine aynı otelde Selahattin Demirtaş ile yapılan bir toplantı daha  alınan talimatları açıklamak zorundalar.1 Kasım itibarı işle Milliyetçi Hareket Partisine bir operasyon yapan hanımefendi bu toplantıdan ne talimatı aldığını açıklamalı ülkücü harekete vermesi gereken bir hesap var. Şimdi hanımefendiye Ali Serim soruldu ve öğrencim dedi. Bizde araştırdık. Rum Patriği ile bir fotoğraf çektirmiş samimi çekilen pozda imzada var. Avrupa fonlarından gelen destekle ilgili Türkiye’de kurulu 2 şirketten biri Ali Serim’in. Bu Serim Türkiye Moldovya dostluk derneği başkanı ve Kıbrıs Girne Üniversitesi Türkiye distribütörü 1979 doğumlu. Ülkücü hareket bunu soruyor!

ADAYLARIMIZLA BURADAYIZ

İl Başkanı Suat Par CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir programı olmasaydı bugün basın ile birlikte adaylarımızla bir program düşünmüştük ancak bugün bir değerlendirme yapacağız ve adaylarımızla kendi çalışmalarımızı istişarelerimizi görüşeceğiz ve konuşacağız” dedi. Seçimle ilgili genel bir değerlendirme yapan MHP İl Başkanı Par MHP’li milletvekili adaylarının çeşitli özellikleri olduğunu söyledi. Milletvekili adaylarının kendi İlgilendikleri alanlarla ilgili basın mensuplarına bilgi verebileceklerini aktardı. Par, “ Mehmet Kaban uzun yıllarca ticari hayatta bulunmuş bir isim ve ticaretle ilgili bilgi verebilir. Fevzi Erkut Aslanoğlu makine mühendisi, Sabire Zümrüt Temizer Sosyal ve Aile Politikalar Bakanlığı ile ilgili bilgi aktarabilir. Süleyman Pehlivan ekonomi üzerine bilgi verebilir ve Kamil Ürer aynı zamanda bir sağlıkçı Sağlık konusu ile ilgili bilgi aktarabilir. Mehtap Akgül Ziraatçı ve aynı zamanda Otizm Dernek Başkanı her iki konuda da bilgi verebilir. Beytullah Duyar Türk Dünyası ve Oğuz Boyları Dernek başkanı. Nezahat Kayacık uzun yıllar Almanya’da yaşamış olan ve Türklerin sorunları ile ilgili bilgiler verebilir.” dedi. Fatma Savran’ın özel bir işi nedeni ile toplantıya katılamadığını belirtti. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu