TeknolojiDünyadan Haberler

Apple’ın AB’deki Yeni Uygulama Politikaları

Apple, Avrupa Birliği'nde (AB) kullanıcılara daha fazla seçenek sunmak amacıyla önemli bir değişikliğe gidiyor.

Apple’ın AB’deki Yeni Uygulama Politikaları

Apple, Avrupa Birliği’nde (AB) kullanıcılara daha fazla seçenek sunmak amacıyla önemli bir değişikliğe gidiyor. Şirket, AB’deki “Dijital Pazarlar Yasası”na uyum sağlamak için iOS, Safari ve App Store’da çeşitli değişikliklere gideceğini açıkladı. Bu değişiklikler arasında, kullanıcıların ödeme hizmetleri ve uygulama indirme işlemlerini “App Store” dışında da gerçekleştirebilmesine imkan tanıyan yeni seçenekler bulunuyor.

Apple’ın yaptığı açıklamada, 600’den fazla yeni uygulama programlama arayüzü, genişletilmiş uygulama analitiği, alternatif arama motorlarına yönelik işlevsellik gibi özelliklerin yanı sıra uygulama ödemelerini işleme ve iOS işletim sistemi uygulamalarının dağıtımına yönelik seçeneklerin yer aldığı belirtiliyor. Ancak, bu değişikliklerin kötü amaçlı yazılımlar, sahtekarlık ve dolandırıcılık, yasa dışı içerik ve diğer güvenlik tehditlerine yeni yollar açabileceği de ifade ediliyor.

Yeni özelliklerin test sürecinin başladığı, ancak tam anlamıyla kullanıcılara sunulmasının mart 2024’ten itibaren gerçekleşeceği belirtiliyor. Apple, bu değişikliklerle AB’deki kullanıcılara daha iyi ve güvenli bir deneyim sunmayı hedefliyor. Ayrıca, geliştiricilere yeni iş şartları da getirilecek ve bu şartların kabul edilmesi halinde kullanıcılar, App Store dışında da uygulama ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecek.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu