GündemKöşe Yazıları

Ara Tatil Ve Sonrası

Ara tatil döneminden herkese merhaba

Ara Tatil Ve Sonrası

Ara tatil döneminden herkese merhaba. Tüm öğrencilerimizin OH BE! Diyerek nefes aldığı  ve sevdiği tatil dönemi başladı. İlk yarıyıl sona erdi.

MEB 2023-2024 takvimine göre Karneler 19 Ocak’ta dün verildi.  Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayacak ve 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak.

Hepimizin öğrencilik yılları oldu. Ve hepimiz geriye dönüp baktığımızda ilkokul, Lise yıllarımızdan kalan hatıraları anıyoruz belirli bir yaşa gelince. Hatta anlatıyoruz çocuklarımızı bizim zamanımızda … diye başlayan sözlerle. Ara tatil sonrası için söylemek istediğim çok şey var ancak birkaç önemli bulduğum hatırlatmada bulunmak istiyorum. İlki zayıfı olanlara Karnesinde zayıf olmayanı herkes öne çeker, konuşur, takdir eder. Ancak mesele zayıfı olanların üzgün ve buruk bu tatile girmesinde.

Toplumumuzda özellikle gençlerimizde moral bozukluğu yada üzüntü çabuk kabulleniliyor. Çocuklar veya gençlerin sağlıklı bir toplum adına morallerinin iyi olması çok önemli.

Karnesinde zayıfı olan bir öğrencinin o zayıf  bir eksikliği değil aksine ne yapması gerektiğini ve hatta biraz daha çalışma yöntemini gözden geçirmeye neden olabilecek bir kapı aslında. Özellikle anne ve babaların kızmak yerine acaba neden o nedeni düzeltebilmek için ne yaparsak daha iyi hale gelirizi konuşmaya başladığında ve” tembel” sözcüğünü kullanmadığında eminim ki güzel bir başarı gelir. Üstelik hayatın karnesinde,  önce  insan olmak erdemiyle gelen ve ardından faydalı birer birey olmak daha da önemli değil mi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu