GündemEğitimİlçe Haberleri

Araştırma Gemisi Erdek’te

Araştırma Gemisi Erdek’te. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsüne ait araştırma gemisi Bilim-2 ile Balıkesir’in Erdek ilçesi açıklarında. Tavşanlı Adası ile Seyitgazi arasında teknik araştırma yaptı.

 

Araştırma Gemisi Erdek’te

 

&Quot;≪/P

 

Türkiye’de inşası yapılan ilk yeni nesil oşinografi gemisi olarak 1980 yılından beri denizlerimizi araştırdı Ayrıca Bilim-2 gemisi, suların jeolojik, kimyasal, fiziksel ve biyolojik açılardan içerik ve yapısını araştırmakta. Bununla birlikte araştırma gemisi, oşinografik ölçüm verilerini rutin olarak değerlendirmesini yaptı.

 

&Quot;≪/P

 

Aralık ayında da Marmara Denizi’nde keşfe çıktı. Bunula beraber Bilim-2 gemisinde, Marmara Denizi Bütünleşik Modelleme Sistemi (MARMOD) Projesi çerçevesinde ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsünde görevli bilim insanları, oşinografik yani sıcaklık, tuzluluk, denizdeki biyolojik üretkenlik, bulanıklık ile oksijen ve besin tuzları gibi biyokimyasal parametrelere inceledi. Ayrıca Marmara Denizi’ndeki mevsimsel değişimleri gözlemledi.

 

123423

 

Bununla birlikte oksijen değerlerini ölçüyor ve denizin karbon yutma kapasitesini hesaplıyor. Ayrıca Bilim-2 gemisi oksijen sorununun asıl kaynağına inmeyi hedefledi. Geniş ölçekte oksijen kaybının devam ettiği öğrenildi. Marmara Denizi’nde azot, fosfor yükleri ve bunlara bağlı biyolojik üretimin, oksijen kaybının en büyük nedeni.

 

Gazete Merhaba

 

Merhaba Gazetesi İnstagram

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu