GündemTürkiye Gündemi

Artık Hastanelere Gitmek Tarihe Karışıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sisteminde devreye alınacak yeni bir sistemi duyurdu.

 

Artık Hastanelere Gitmek Tarihe Karışıyor… Sağlık Bakanı Koca, hastanelerin yükünü azaltacak uygulamadan bahsetti. Ardından, “Hastaların yüzde 22’si reçete yazdırmak için hastanelere gidiyor. Onların bu taleplerini uzaktan sağlık hizmeti ile çözmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde reçete, rapor vs. ihtiyaçların hastaneye gelmeden halledilmesi sağlanacak” dedi.

Artik Hastanelere Gitmek Tarihe Karisiyor 2 1

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Devamında, “Telemedicine” adı verilen ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltacak bir uygulamayı duyurdu. Daha sonra, “gerektiğinde uzaktan rapor ve tetkiklerini önceden talebi gerçekleşecek. Böylece, sonucu göstermek için hastaneye gelişi mümkün mertebe ortadan kaldırmak için çalışmayı planlıyoruz. Bunun yönetmeliği yayımlandı” dedi.

Artık Hastanelere Gitmek Tarihe Karışıyor

“SALGINDAN SÖZ EDEMEYİZ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mardin Valiliği önünde açıklamalar yaptı. İshal durumu ile ilgili bölgesel, şebeke kaynaklı vakaların olduğunu dile getiren Bakan Koca, “Bir salgından söz edemeyiz. Salgın, ishal, kusma şikayetleri takip ediliyor.” dedi. Bakan Koca, halk sağlığı ekibinin analizlerine devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Artik Hastanelere Gitmek Tarihe Karisiyor 1 1

E-REÇETE DÜZENLEMESİ ELEŞTİRİLERİNE YANIT VERDİ

E-Reçete düzenlemesine ilişkin konuşan Koca, “TC vatandaşı olan hiçbir kimseye reçete yazımı söz konusu değil” dedi. Bakan Koca, Türkiye’nin sağlık turizmi üssü olmaya doğru ilerlediğinden bahsetti. Daha sonra, “hizmetimizi geniş tutmak açısından önem birileri bir yerlere çekmek istiyor” ifadelerine yer verdi.

Artık Hastanelere Gitmek Tarihe Karışıyor

“YER YER BASKINLARIN OLACAĞINI BİLSİNLER”

Merdiven altı yerlerdeki estetik operasyonlarla ilgili konuşan Koca, şöyle devam etti: “Özel sektör başta olmak üzere bu tarz uygulamaların tepesinde olacağız. En ufak yanlışın, hizmetin doğru yapılamadığının ortaya konmasında affetmeyeceğiz. Yer yer baskınların olacağını bilsinler. Bunu asla affetmiyoruz.”

Reçeteyi Kim Yazar?

göre, reçete yazma yetkisine sahip olanlar hekimler, diş hekimleri ve veteriner hekimlerdir. sorumluluğu da getirir/yükler. sorunlar hekimin “ihmal” ve “kusuru” olarak değerlendirilir. (hazırlanmasından) eczacı sorumludur.

Reçete Nedir ?

Reçete, doktor, diş hekimi veya veteriner hekim tarafından tedavi amaçlı yazılan ve üzerinde hastaya tavsiye edilen ya da uygun görülen ilaç isimleri yazılı olduğu belgedir. El yazısı, bilgisayar çıktısı ve günümüzde elektronik olarak gerçekleşir. Eczacı tarafından işleme alınır.

..Artık Hastanelere Gitmek Tarihe Karışıyor…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu