GündemKöşe Yazıları

Aşırı Heyecanlanıyorum Diyenler…

Aşırı Heyecanlanıyorum Diyenler…

 

Heyecanı yenmek mümkün mü? Mümkün. Aşırı heyecan nasıl yenilir? Bu problem çeşitli şekillerde kendini gösteren ve sıklıkla rastlanan psikolojik sorunlardan biri. Pek çok alanda bireyin yaşamını olumsuz yönde etkileyen bu psikolojik sorun çeşitli nedenlerle ortaya çıkıyor. Bazı durumlarda normal olarak da kabul edilebiliyor.

Normal şartlarda heyecanlanmanın belirli bir düzeyde gerçekleşmesi, gayet sıradan ve insani bir duygu durum olarak belirtilebilir. Ancak standardın üzerinde meydana gelen heyecanlanma duygusu ve bu durumun sık sık tekrarlanarak bireyin aşırı heyecan ve korku yaşaması, normal olarak kabul edilmiyor. Bu gibi durumlarda bireyin mutlaka bir uzmandan yardım alması ya da kendince bazı yöntemler uygulayarak önlem alması gerekiyor.

Peki, neden aşırı heyecan yaşanıyor? Aşırı heyecanlanma ve kaygı durumu, çeşitli nedenlerle meydana gelebilmekte. Uzmanlar çoğu zaman bireyin çocuk döneminde yaşamış olduğu bazı olay ve travmalardan kaynaklandığını söylüyor. Örneğin; Güven eksikliği yaşamak, Devamlı olarak hata yapmaktan korkmak, Çocukluk döneminde yaşanan travmalar, Onaylanmama, reddedilme ve bunun gibi durumlar aşırı heyecanlanma nedenleri olarak gösterilebiliyor. Ayrıca aşırı heyecanlanma sendromuna yakalanan bir kimse topluluk içerisinde konuşma yapamamakta, ikili iletişimlerde sorun yaşayabilmekte. Dolayısıyla bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmamak isteyen ve aşırı heyecanlanmayı yenmek isteyen bireyler mutlaka profesyonel bir destek almalı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu