Gündem

AVUKATLAR GÜNLERİNİ KUTLADI

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Balıkesir Barosu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Avukatlar Günü nedeniyle açıklama yapan Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay, “Evet kızgınız, kırgınız, üzgünüz ama asla umutsuz değiliz. Umudumuzu mesleğimizin bize verdiği güçten alıyoruz” dedi.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından açıklama yapan Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay, “5 Nisanlar, son dönemde bir kutlama olmaktan çıkmış; daha ziyade mesleğe,  hukuka, Cumhuriyet kazanımlarına dair bir endişeyi, sıkıntıyı çağrıştırmasıyla serzeniş günleri olmaya başlamıştır. Zaman zaman kırgınız, zaman zaman kızgın ya da üzüntülüyüz , ama asla umutsuz değiliz. Bizler en kutsal görev olan savunmayı temsil etmeye çalışıyoruz. Bizler Avukatız. Ömrünü bu yola adamış hukuk insanlarıyız. İşimizi iyi biliyor ve hukuka dair söyleyeceğimiz şeylerin gücüne, bilimselliğine, Cumhuriyete katacağı değere inanıyoruz. Bu yüzden; konuşmamızın, müzakere           etmemizin en tabii ve vazgeçilmez hakkımız olduğunun farkındayız. Bu bağlamda, ömrünü hukuka adamış biz Avukatlar, hukuki söylemlerimizin            bilimselliği ve rehberliği yok sayılmaya kalkınılsa da ne kimsenin kölesi, ne de kimsenin efendisi olmadığımızı hatırlatarak; hukuki her mecrada yükselen sesimizin gücünü sadece Anayasa ve Yasalardan aldığımızın altını kalın çizgilerle çiziyoruz. Mülkü adalet temelinde yükselmiş bir ülkede, yargı düzeni bu kadar yıpratılmışken, ne acı ki, mülk temelsiz kalmak üzeredir” ifadelerini kullandı.

“AVUKATLARA YAPILAN SALDIRILARA GÖZ YUMULUYOR”

Kayabay, “Biz avukatlar savunma mesleğini çok zor şartlar altında gerçekleştiriyoruz. Mesleğimiz her geçen gün hem maddi hem de manevi olarak yıpranıyor. Bizler Kanunda tanımı “Avukatlık kamu hizmeti gören bir serbest meslektir” denmesine                rağmen özellikle mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımın özenle görev aldığı zorunlu müdafilik ve adli yardım görevlendirmelerinden vergi oranının kaldırılmasını istiyoruz. Biz avukatlar müvekkillerimiz adına iş ve işlem yapıyoruz ve yine müvekkillerimiz adına tehdit ediliyor, darp ediliyor ve hatta öldürülüyoruz. Ne acıdır ki; Avukata yapılan saldırılarda bazı hakim ve savcıların yanımızda    olmadığını, şüphelileri mevcutlu dahi istemediğini görüyoruz. Yasa önünde eşit haklara sahip olduğumuzu, meslektaş olduğumuzu ve bir gün avukatlık yapabileceklerini unutanlara kırgınız” şeklinde konuştu. Fatma Kara

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu