GündemSiyaset

Avukatlardan Yargıtay’a Yürüyüş

Avukatlardan Yargıtay'a Yürüyüş: 'Rejim değişikliğine izin vermiyoruz'

Avukatlardan Yargıtay’a Yürüyüş

Yargıtay 3. Dairesi’nin AYM hakkında açtığı davanın ardından Barolar Birliği ve Ankara Barosu çağrıda bulundu Avukatlardan Yargıtay’a yürüyüş gerçekleşti. Yargıtay’ın Can Atalay hakkında verdiği kararın ardından Anayasa Mahkemesi’nden Yargıtay’a yürüyüş gerçekleşti. “Hukukun Üstünlüğü Yürüyüşü” yapma kararı alan Türkiye Barolar Birliği’nin yürüyüşüne çok sayıda muhalefet milletvekili de katıldı.

Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya gelen yüzlerce avukat, “Hukukun Üstünlüğü”, “Anayasa Mahkemesi Kararları Uygulansın” ve “Anayasa Mahkemesi Kararları Kesindir” yazılı pankartlar taşırken “Savunma susmadı, susmayacak” sloganları atıldı.

Yürüyüş gerçekleşmeden önce kısa bir açıklamada bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, hukukun üstünlüğünü müdafaa için bir araya geldiklerini söyledi ve şu ifadeye yer verdi;

“Yargının içinde bulunduğu durumun kaygısını taşıyoruz”

“ANAYASA’YA AYKIRI İŞLEM YAPMAKTAN VAZGEÇİN”

Yargıtay’ın önünde yürüyüşü sonlandıran avukatlar adına kısa bir açıklama daha yapan Sağkan, iki gündür yaşanan krizin bir yargı krizi değil, devlet krizi olduğunu belirtti.

Yargıtay’ın ilgili ceza dairesinin anayasal düzene başkaldırdığını, Anayasa’yı ihlal ettiğini belirten Sağkan, “Anayasa’ya aykırı işlem yapmaktan hemen vazgeçin” çağrısında bulundu.

Avukatlardan Yargıtay'A Yürüyüş

 

 

 

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu