Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık Belediyesi’nden Çözüme Yönelik Proje

Ayvalık Belediyesi’nden Çözüme Yönelik Proje

 

Ayvalık Belediyesinin başlatmış olduğu “Kapınızdayız Yanınızdayız” projesiyle, hem ihtiyaç sahiplerini tespit ediliyor hem de mahallelerde tespit edilen genel problemler rapor ediliyor.

TESPİT EDİLEN KONULAR İÇİN YERİNDE İNCELEME

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Kültür İşleri ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Sakarya ve Fethiye Mahallesi’nde tespit edilen bazı konuları, mahalle muhtarları İbrahim Kurtay ve Harun Ziyansız ile birlikte yerinde inceledi. Belediye birim amirleriyle çözümler üretildi. Sakarya ve Fethiye mahallesinde genel olarak nüfusun yaş ortalamasının yüksek olması da göz önünde bulundurarak; sokakların dik olması nedeniyle, basamaklandırma, araç girmeyen sokaklarda tutamaç, yıkılmak üzere terkedilmiş evlerde yıkılma tehlikesinin önlenmesi, dere ıslahı gibi düzenlemelerin yapılmasına karar verildi.

“BÜTÜN MAHALLELERDE UYGULANACAK”

Kültür İşleri ve Sosyal Yardım İşler müdürlüklerinin ekipleri, iki mahallede 3 günde 215 hane ile görüşülerek, 7 adet diğer birimlerle çözülecek sorun, 11 adet günlük müdahale ile çözülecek sorun, 21 yardım edilecek aile tespit etmişlerdi. Tüm bu değerlendirmeler raporlandıktan sonra 7 genel sorunu görmek için Belediye Başkanı Mesut Ergin saha ziyaretinde sık sık halkla da sohbet ederek, sıkıntıları var mı diye sordu. Başkan Ergin, Kültür İşleri ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlükleri çalışmayı bütün mahallelere uygulayacaklarını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu