Gündemİlçe Haberleri

Ayvalıklı Balıkçılar İçin Müjde

Ayvalık'ta Yeni barınak projeleriyle amatör balıkçılar için umut verici adımlar atılıyor.

Ayvalıklı Balıkçılar İçin Müjde

Ayvalikli Balikcilar Icin Mujde 1
Ayvalıklı Balıkçılar İçin Müjde

Projeye Ödenek Çıkarıldı

Ayvalık ilçesinde her fırtınada sığınacakları bir barınak olmaması sebebiyle tekneleri zarar gören amatör balıkçılara, uzun süren bekleyişin ardından nihayet müjdeli haber geldi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hazırladıkları “Aliçetinkaya Mahallesi Küçük Tekne Barınma Alanı” projesine 25 milyon TL’lik ödenek ayrıldığını duyurdu. Başkan Ergin, projenin yapımına bu yıl içinde başlanması planlandığını ve iki yıl içinde tamamlanacağını belirtti. Proje kapsamında 200 metrelik bağlantı yolu ile 280 metrelik mendireğe ulaşılacak barınakta 250 küçük balıkçı teknesinin bağlanabileceği ifade edildi.

Ayvalikli Balikcilar Icin Mujde 2
Ayvalıklı Balıkçılar İçin Müjde

Amatör Balıkçılar İçin Yeni Barınaklar Yolda

Ayvalık Belediye Meclis Üyesi ve Aliağa Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Jale, iki barınak projesinin hazır olduğunu ve bakanlıkça yatırım yapılabilir duruma geldiğini belirtti. Toplam maliyeti 15 ila 18 milyon dolar arasında olan bu projelerden biri büyük gezi tekneleri için, diğeri ise küçük amatör balıkçı tekneleri için tasarlanmış durumda. Ayvalık’ta feribot seferleri düzenleyen bir firma sahibi olarak da bilinen Ali Jale, projelerin birinin marina bölgesi yanındaki büyük gemiler için, diğerinin ise Aliçetinkaya Mahallesi Yunus Emre Parkı sahilindeki küçük balıkçı tekneleri için olduğunu açıkladı.

Ayvalikli Balikcilar Icin Mujde 3
Ayvalıklı Balıkçılar İçin Müjde

Teşekkür ve İnanç

Projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Ali Jale, özellikle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e minnettarlığını dile getirdi. Ayrıca, projenin hayata geçirilmesiyle amatör balıkçıların önemli bir ihtiyacının karşılanacağını vurgulayarak, ilerleyen dönemlerde büyük tekneler için de benzer adımların atılacağına inandığını belirtti.

Haber: Bülten

Balıkesir Balıkçı Pazarının en pahalı balığı 250 TL

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu