Gündemİlçe Haberleri

Ayvalıklı İki Girişimci Kadından Portakallı Zeytinyağı

Ayvalıklı iki girişimci kadın portakallı zeytinyağı üretti. İtalyanca’da portakal anlamına gelen bir restorantın sahibi iki kadın portakal ile zeytinyağını birleştirerek, portakallı zeytinyağı üretti.

Ayvalıklı İki Girişimci Kadından Portakallı Zeytinyağı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Türkiye’nin en önemli zeytinyağı firmalarından birinin sahibi ile Cunda Adası’nda İtalyanca’da portakal anlamına gelen bir restorantın sahibi iki kadın portakal ile zeytinyağını birleştirerek, portakallı zeytinyağı üretti.

Ayvalık’ta tanınmış bir zeytinyağı markasının sahini Emine Sucu ile Cunda Adası’ndaki portakal anlamına gelen bir restorantın sahibi Merve Avcı portakallı zeytinyağı üreterek, yeni ürünün lansmanını yaptı. Önce zeytinyağı fabrikasında Emine Sucu’nun oğlu ve fabrikanın direktörü Halil Sucu’nun portakallı zeytinyağı yapımına ait bilgilendirmesi, akabinde Ayvalık’ın tanınmış zeytinyağı sanayicilerinden Mehmet Cavlı’nın zeytinyağı tadımı ile ilgili açıklamalarıyla başlayan tanıtım, sonrasında portakal ile zeytinin makinelerden geçerek zeytinyağına dönüşmesine ait süreç davetlilere izletildi.

Ayvalıklı İki Girişimci Kadından Portakallı Zeytinyağı

Portakallı Zeytinyağı’nın üreticilerinden

Merve Avcı ise, “Finike’den getirdiğimiz portakalları zeytin ile birlikte sıktık ve portakallı zeytinyağı elde ettik. Biz bunu sınırlı miktarda ürettik. Bu ürün daha çok keyif için olsun. Misafirlerimize de o şekilde anlatıyoruz. Belki bir kızarmış ekmek ile birlikte olabilir. Salatalarda kullanılabilir. Soslarda kullanılabilir. Bu ürün bizim için çok kıymetli. Onun için de sınırlı miktarda ürettik biz bu ürünü. Biz aroma kullanmıyoruz hiçbir şekilde. Bu ürün Finike’den gelen portakallar ile birlikte sıkıldı. Bu bizim için çok kıymetli.” diye konuştu.

Tanıtımda; Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, ATO Meclis Başkanı Suat Akın, ATO yöneticileri, Ayvalıklı işadamları, ünlü gazeteciler ve seçkin davetliler hazır bulundu.

Ayvalıklı İki Girişimci Kadından Portakallı Zeytinyağı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu