Gündemİlçe Haberleri

AYVALIK’TA SORUNLAR KONUŞULDU

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Ayvalıklıları ve CHP’li Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i ziyaret etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Ayvalıklıları ve CHP’li Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i ziyaret etti.İlçe’nin sorunlarını dinledi.

Ayvalık Belediyesi’nin ‘kırlangıç projesi’nin önemini anlatan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ‘kırlangıç fabrikasının sosyal yaşama kazandırılması projesi ile Ayvalığa yeni bir kazanım sağlamış olacağız’dedi.

‘KIRLANGIÇ PROJESİ’

Başkan Gençer, ‘Temeli 19. Yüzyılda atılmış Kırlangıç Fabrikası, üretimine 2001 tarihinde son vermişti.Mülkiyeti Ayvalık Belediyesi’ne ait 1910 ada, 1 parselde kayıtlı 20336,77 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde yer alan Kırlangıç Fabrikası’nın üzerinde mevcut bulunan 13 binanın fonksiyonları belirlenmiş, bunlar dışında bir adet yeni bina planlanmış olup; Koruma Kurulu onayı için avan proje hazırlandı.’ifadelerini kullandı.

KÖKTEN ÇÖZÜM

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na “Kırlangıç Projesi” ni anlattı. Ayvalık’ın alt yapı sorunlarının çözümü konusunda yaptıkları çalışma ve taleplerini ileten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer hazırlanan Kırlangıç Projesi maketini gösterdi. BASKİ olarak buranın alt yapı sorunlarını kökünden çözmemiz gerek dedik. Talimat verdik. Su kanalizasyon ve yağmur sularını ekleyerek, dev projeyi tamamlayıp ihale aşamasına getirmeyi planlıyoruz. Madra barajından getireceğimiz su ile Ayvalık’ın su sorununu da ortadan kaldırıyoruz” dedi. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, belediye çalışmaları hakkında bilgiler alırken; Büyükşehir Belediyesi olarak Ayvalık’ta devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Serap Tetik Acar’ın haberidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu