GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

BAHARI TEFERİÇ İLE KARŞILADILAR

Ayvalık’ta bu yıl 3. kez gerçekleştirilen ‘Teferiç’ ile yöresel tatlar ve danslar eşliğinde Küçükköy’ün özgün yapısı ve Boşnak kültürü tanıtıldı. Bahar mevsimine karşılama niteliğindeki Teferiç’e, önceki senelerde olduğu gibi bu sene de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yeni açılan otel ve sanat galerileri ile dönüşüm süreci yaşayan Küçükköy Mahallesi’nin Boşnak kültürü, Ayvalık Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen şenlikle gündeme getiriliyor. 1900’lü yıllardan bu yana Karadağ’dan gelen Boşnak Türklerinin yaşadığı Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen Teferiç ile bahar mevsimine bir karşılama yapılıyor.

Bu yıl 3. sü düzenlenen Teferiç , 5 Mayıs Cumartesi günü saat 11:00’da Belediye binası önünden Küçükköy Meydanına yapılan yürüyüşle başladı.

Tapani (Boşnak Bandosu) eşliğinde yapılan yürüyüşe Kaymakam Gökhan Görgülüaslan ve eşi Nihal Görgülüaslan, Belediye Başkavekili Figen Güren ve Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Belediye Meclis üyeleri Salman Kayran, Fahri Güren, İlçe Turizm Danışma Büro Sorumlusu Yasemin Gençer, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, Küçükköy Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Mutlu, kentteki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri çok sayıda vatandaş katıldı.

“İLÇEMİZ VE MEMLEKETİMİZ ÇOK BÜYÜK RENKLERİN EV SAHİPLİĞİ İÇİNDE”

Kaymakam Gökhan Görgülüaslan yaptığı konuşmada, “Doğamızın bir takım özellikleri ve güzelliklerini bu etkinliklerle paylaşıyoruz. Bu gösteriyor ki ilçemiz ve dolayısıyla memleketimiz çok büyük renklerin ev sahipliği içinde. Hoşgörü ile beraber yoğrulmuş şekilde nefes alıp veriyoruz. Bu renkler güzellik kaynağı. Bu güzellikleri ve renkleri birlikte yaşayıp keyfine varıp dünyaya tanıtacağız. Çok şanslıyız ki dünya üzerinde her geçen gün kendinden daha çok bahsettiren bir lider bizim liderimiz. ‘İşini en iyi yapan vatanını en çok sevendir’ der. Bu bizim hayat felsefemiz olması lazım. Toplumda hangi rolü üstlenirsek üstlenelim, hangi statüde olursak olalım yapmamız gereken yaptığımız işi iyi yapmamız gerek. İyi anne, baba, iyi memur, iyi amir, iyi kaymakam olabilmek hepsinin ötesinde iyi yurttaş olabilmek. Bunu gerçekleştirdiğimizde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük insanlar, Cumhuriyet’in tüm kurucu unsurlarını kabirlerinde rahat ettiririz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu