GündemEkonomi

SANAYİ DEĞER KAZANIYOR

Sanayi Odası başkanı Hasan Eğinlioğlu, Balıkesir’in sanayisini değerlendirdi.‘ Balıkesir hak ettiği seviyeye gelecek. Buna inancım tam’ dedi. Balıkesir’de sanayide ulaşım alanındaki sıkıntıların ortadan kalkmasıyla birlikte yatırımcılar rahat bir nefes almış olacak’şeklinde konuştu.

Balıkesir Sanayi Odası (BSO)’NİN Balıkesir’in ekonomisi için bir can damarı niteliği taşıdığını ifade eden Başkan Hasan Eğinlioğlu, yeni yatırımlarla birlikte OSB daha da cazip hale geliyor ’ifadelerini kullandı. Eğinlioğlu yaptığı açıklamada” OSB’de şu an yer kalmadı. Çok sayıda yatırımcı beklemede. OSB’yi genişletiyoruz. Yeni kamulaştırma ve parselasyonlar yapılıyor. Bu istihdam demek, üretimin artması demek.” diye konuştu. Eğinlioğlu, ulaşım alanındaki sıkıntıların ortadan kalkmasıyla birlikte Balıkesir’in yatırımcılar için cazibe merkezi haline dönüşecek’ Dedi.

“Otoyol bütün hızıyla sürüyor. Çanakkale 1915 köprüsüyle Balıkesir’in birleşmesi, diğer yandan İzmir-İstanbul otoyoluna ara bağlantı olacak. Çandarlı’da çok büyük bir Liman yapılıyor. Buraya inen konteynerler dış dünyaya ulaşacak. Hızlı tren, karayolları ve üç tane hava alanı. Yine bakıyorsunuz ilimizin yüz ölçümünün neredeyse yarısından fazlası ormanlık alan. Marmara ve Ege denizine sahilimiz var. Allah her türlü şeyi bahşetmiş bu memlekete. Coğrafi konumun önceki yıllarda yarattığı dezavantaj, şu anda bir avantaja dönüşmüş durumda. Balıkesir yatırım yapılabilir il konumuna geldi.”ifadelerini kullandı.(Merhaba Haber)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu