EkonomiGündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de İstihdamda %100’ün Üzerinde Artış

Yılın İlk Çeyreğine İlişkin Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Balıkesir’de İstihdamda %100’ün Üzerinde Artış

Yılın İlk Çeyreğine İlişkin Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Balıkesir İŞKUR, 2024 yılının ilk üç ayında 3.781 kişinin istihdamına aracılık ettiğini duyurdu. İşe yerleştirmede geçen senenin aynı dönemine göre %100’ün üzerinde bir artış kaydedildiği belirtilirken, SGK verilerine göre sigortalı çalışan sayısının Ocak 2024 itibariyle 351.766 kişi olduğu açıklandı.

Balikesirde Istihdamda 100Un Uzerinde Artis 1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN’ın başkanlık ettiği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda, ülkedeki istihdam durumu ve çalışmalar ele alındı. Toplantıda, geçen yılın işgücü istatistikleri, işsizlik oranındaki düşüş, istihdamdaki artış, ve ilin bölgesel büyümeye katkısı değerlendirildi. Ayrıca, 2024 yılı ilk üç aylık istihdam rakamları ve yeni açılan veya açılacak olan sanayi kuruluşlarının işgücü talepleri görüşüldü.

Balikesirde Istihdamda 100Un Uzerinde Artis 2

Balıkesir Valisi İsmail USTAOĞLU, toplantıda yaptığı değerlendirmede, İŞKUR’a 2024 yılının ilk üç ayında işverenlerden 8.492 kişilik açık işgücü talebi geldiğini ve 3.781 kişinin istihdam edildiğini belirtti. Ayrıca, iş arayan 11.282 kişiye bireysel danışmanlık hizmeti verildiğini ifade etti. SGK verilerine göre de Ocak 2024 itibariyle sigortalı çalışan sayısının 351.766 kişi olduğunu aktardı.

Balikesirde Istihdamda 100Un Uzerinde Artis 3

İŞKUR İl Müdürü Nazım BALCI, kurul üyelerine 2024 yılının işgücü piyasası araştırmaları hakkında bilgi vererek, yapılan araştırmanın işverenlerin talep ve beklentilerini belirleyeceğini ve yeni mesleki eğitim kurslarının bu doğrultuda açılacağını açıkladı. Ayrıca, İŞKUR’un Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirerek işverenlerle iş arayanları toplu iş görüşmeleri ile buluşturduğunu ve her hafta Salı günleri bu toplu görüşmelerin yapıldığını bildirdi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Nisan ayı toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

Bakan Şimşek Yeni Tasarruf Planını Açıkladı

Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu