EkonomiGündem

Bakan Şimşek Yeni Tasarruf Planını Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Enflasyon Yazdan İtibaren Hızlı Düşecek, Kamuda Tasarruf Güçlü Şekilde Devreye Girecek"

Bakan Şimşek Yeni Tasarruf Planını Açıkladı

Bakan Simsek Yeni Tasarruf Planini Acikladi 1
Bakan Şimşek Yeni Tasarruf Planını Açıkladı

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomik gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, enflasyonla mücadelede yaz aylarından itibaren hızlı bir düşüş öngördüklerini belirterek, kamuda tasarruf ve kayıt dışılıkla mücadele konularına vurgu yaptı.

Programın Güçlü İşleyişi ve Enflasyonla Mücadele

Bakan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik programının işlediğini ve sonuç aldığını ifade ederek, programın daha da geliştirileceğini vurguladı. Enflasyonla mücadelede sürecin zaman aldığını belirten Şimşek, dezenflasyonun yaz aylarında başlayacağını ve yapısal reformlarla destekleneceğini söyledi. Ayrıca, Merkez Bankası’na dezenflasyon sürecinde destek vereceklerini dile getirdi.

Kamuda Tasarruf ve Kayıt Dışılıkla Mücadele

Bakan Şimşek, kamuda tasarruf ve harcama kontrolü konularında çalışmalarının nihai noktaya geldiğini belirterek, yakında bu konuda somut adımlar atacaklarını açıkladı. Ayrıca, kayıt dışılıkla mücadelede eylem planı açıklamayacaklarını, ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sahada güçlü bir şekilde yer alacağını ifade etti.

Ekonomik Büyüme ve Cari Açık

Bakan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik büyüme potansiyelinin olduğunu ancak büyümenin kompozisyonunu değiştirmeye kararlı olduklarını belirtti. Cari açığı sürdürülebilir bir seviyede tutmayı hedeflediklerini dile getiren Şimşek, cari açığın 25 milyar doların altına ineceğini öngördü. Ayrıca, yapısal reform gündemlerinin olduğunu ve büyümeyi destekleyeceklerini ifade etti.

Kur Oynaklığı ve Yatırımcı İlgisi

Bakan Şimşek, ekonomik programın planlandığı şekilde işlediğini ve kur oynaklığının azaldığını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin dış kaynak ihtiyacının azaldığını ve yatırımcı ilgisinin artacağına inandığını ifade etti.

Kredi Notu ve Uzun Vadeli Perspektif

Programın güçlü uygulanmasıyla Türkiye’nin kredi notunun artabileceğine inandığını belirten Bakan Şimşek, orta-uzun vadeli perspektifte Türkiye ekonomisine ilişkin kötümserliğe yer olmadığını vurguladı. Ayrıca, dışarıdaki yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin artacağına inandığını ifade etti.

Haber: Bülten

Merkez Bankası’ndan Faiz Kararı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu