EkonomiGündemTürkiye Gündemi

Merkez Bankası’ndan Faiz Kararı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50 düzeyinde sabit bıraktı.

Merkez Bankası’ndan Faiz Kararı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50 düzeyinde sabit bıraktı. Toplantıda alınan kararlar ve gerekçeler, TCMB’nin resmi açıklamasında detaylandırıldı.

TCMB Para Politikası Kurulu, Başkan Yaşar Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50 düzeyinde sabit tutma kararı aldı.

Açıklamada, Mart ayında aylık enflasyonun ana eğiliminin, öngörülenden yüksek gerçekleştiği belirtildi. Cari dengedeki iyileşmeye katkı sağlayan tüketim malı ve altın ithalatındaki seyirin yanı sıra, diğer göstergelerin de yurt içi talebin direncinin devam ettiğine işaret ettiği ifade edildi.

Merkez Bankası'Ndan Faiz Kararı
Merkez Bankası’Ndan Faiz Kararı

Ayrıca, Mart ayında alınan parasal sıkılaştırma adımlarının finansal koşulları önemli ölçüde sıkılaştırdığına dikkat çekildi. Kurul, sıkı para politikası duruşunu sürdürme kararı alırken, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı bir duruş sergilemeye devam edeceğini vurguladı.

Kurul, aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yaklaşana kadar sıkı para politikası duruşunu koruyacağını belirtti. Ancak, enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağını açıkladı.

Son olarak, Kurul, fiyat istikrarını sağlamak için elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacağını ve enflasyonun orta vadede yüzde 5 hedefine ulaşmasını sağlayacak şekilde politika kararlarını belirleyeceğini ifade etti.

 

 

Haber: Bülten

Gözler Merkez Bankası’nın Kararına Çevrildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu