Gündemİlçe Haberleri

Burhaniye’de Zabıta Ekipleri Marketleri Denetliyor

Zincir Marketlerdeki Fahiş Fiyatlarla Mücadele

Burhaniye’de Zabıta Ekipleri Marketleri Denetliyor

Zincir Marketlerdeki Fahiş Fiyatlarla Mücadele

Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki zincir marketlerde detaylı bir denetim gerçekleştirdi. Bu denetimler hijyen kuralları, ürünlerin son kullanma tarihleri, reyon fiyatları ve kasa fiyatlarının karşılaştırılması gibi çeşitli unsurları kapsadı.

Burhaniyede Zabita Ekipleri Marketleri Denetliyor 1

Ayrıca, fahiş fiyat denetimi de yapıldı. Ekipler, ürün fiyatlarında haksız artışları önlemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in talimatıyla yapılan denetimlerde, büyük firmalar ve marketlerde fiyat ve etiketler kontrol edildi. Zabıta ekipleri, rafları dolaşarak etiketleri inceledi ve fahiş fiyat artışlarını tespit etmeye çalıştı.

Burhaniyede Zabita Ekipleri Marketleri Denetliyor 2

Ayrıca, rutin kontroller de yapıldı. Başkan Deveciler, yaptığı açıklamada, haksız kazanç sağlamak isteyen zincir marketlere karşı mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti. Zabıta ekiplerinin, vatandaşların haklarını savunmak amacıyla ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde çalıştığını vurguladı. Denetimlerin periyodik olarak yapıldığını ifade eden Deveciler, özellikle son zamanlarda fiyat artışı yapan marketlere taviz verilmediğini dile getirdi.

Burhaniyede Zabita Ekipleri Marketleri Denetliyor 3

Zabıta Müdürlüğü’nün görevlerinden birinin halk sağlığını korumak olduğunu vurgulayan Deveciler, bu çerçevede yapılan denetimlerin halkın haklarını korumak için önemli olduğunu belirtti. Denetimlerde fahiş fiyat, etiket, ruhsat, hijyen gibi unsurların kontrol edildiğini söyleyen Deveciler, usulsüzlük tespit edilen işletmeler hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını ifade etti.

Burhaniyede Zabita Ekipleri Marketleri Denetliyor 4

Deveciler, denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini vurgulayarak, vatandaşların haklarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Balıkesir 33. Uluslararası Sahil Şenliğine Hazırlanıyor!

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu