Özel HaberlerEkonomiGündem

Bağ-Kur’lulara, emeklilik kredisi

 

Bağ-Kur’lulara, emeklilik kredisi”

 

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı ve Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fehmi Erdem, yaptığı açıklamada bu durumda olan vatandaşların Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı ve Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fehmi Erdem,31 Ağustos 2017’ye kadar bulundukları yerdeki Sosyal Güvenlik Merkezlerine ve Ziraat Bankası şubelerine giderek bu imkandan faydalanabileceklerini bildirdi.

Başkan Erdem, açıklamasında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle, yeniden yapılandırma kapsamındaki Bağ-Kurlulara, borçlarını ödeyip emekli olabilmeleri için herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanma imkanı sağlandığını anımsattı.

“Bağ-Kurluya emeklik yolu açıldı”

Sigortalılara hazırlanan kanun kapsamına giren borçlarını 30 Haziran 2017 tarihi mesai bitimine kadar yapılandırma ve 31 Ağustos 2017 tarihine kadar ödeme imkanı tanındığını hatırlatan Erdem, “Bu protokolle hem yaşını, sigortalılık süresini doldurmuş ancak borcu nedeniyle emekli olamayan vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmiş olacak hem de devlet alacağını tahsil etmiş olacak” dedi.

Bu anlaşmayla Bağ-Kurluların büyük çoğunluğunun borçlarını rahatlıkla ödeyebileceğini dile getiren Başkan Erdem, ülke genelinde şu an emekliliği gelmiş 90 bine yakın prim borçlusu Bağ-Kur’lunun olduğunu belirtti.

Emekliliği gelip de prim yapılandırması yapacaklar için emekli maaşına bağlı düşük faizli kredi verilmesinin, Bağ-Kurlular için bulunmaz bir fırsat olduğunu anlatan Erdem, “Bu fırsatı emeklilik bekleyen tüm Bağ-Kurluların çok iyi değerlendirmesi kendi faydalarına olacak” diye konuştu.

“Düşük faizli kredinin yardımı olacak”

SGK’nın çok önemli bir görevi en iyi şekilde ifa ettiğine işaret eden Başkan Erdem, SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolün prim borçları olması nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanamayan Bağ-Kurlulara emeklilik imkanı sağlayacağına dikkat çekerek şu bilgiyi verdi: “Mali açıdan yeterli imkana sahip bulunmayanların, borçlarını yapılandırma imkanından faydalanamayanlar için verilen bu kredi bir şanstır. Vatandaşlar, 31 Ağustos 2017 tarihine kadar bu imkandan bulundukları yerdeki Sosyal Güvenlik Merkezlerine ve Ziraat Bankası şubelerine giderek faydalanabilecekler. Bu yıl tahminen emeklilik bekleyen 90 bin Bağ-Kurlu emekli olabilmek için bankalardan kredi alacak ve emekli maaşından yapılacak kesinti ile borcunu ödeyecek. Bu düşük faizli kredinin çok yardımı olacak.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu