EkonomiGündemTürkiye Gündemi

Bakan Nebati: “Enflasyon hepimizin ortak sorunu”

Bakan Nebati: “Enflasyon hepimizin ortak sorunu”

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Enflasyonla mücadelenin topyekün yapılması gerekiyor. Türkiye çapında faaliyet gösteren bazı zincir marketlerimizin çağrımıza karşılık verdiğini büyük bir memnuniyetle öğrendik” dedi.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’na katıldı. Bakan Nebati programda yaptığı konuşmada “Enflasyon hepimizin ortak sorunu. İşsizliğe ve küçülmeye sebep olmadan bu sorunu beraberce aşacağız” dedi.

 

“Enflasyonda hızlı düşüşler devam edecek”

Bakan Nebati, “2023 yılının ilk aylarından itibaren gerek tüketici gerekse üretici enflasyonunda beklentilerdeki düzelme, emtia fiyatlarındaki normalleşme ve özel sektör firmalarımızın da katkısıyla hızlı düşüşlerin devam edeceğini hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

 

“Cari açık sorununu artan üretim ve ihracatımızla aşacağız”

Cari açık sorunu ile ilgili İHA’ya konuşan  Bakan Nebati, “Cari açık sorununu artan üretim ve ihracatımızla aşacağız. Giderek artan üretimle, artan ihracat ve turizm gelirlerimizle aşacağız. Karadeniz doğal gazımızla, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımızdaki artışla aşacağız. Bilgi yoğun ve katma değerli üretimle aşacağız” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu